Besøg Odense Fjord

Foto: Kurt Due

Odense Fjord er altid dejlig, og vidste du at du kan vandre eller cykle kysten rundt fra Odense til Enebærodde? Oplev Odense Fjord fra Klintebjerg til Enebærodde og nyd den enestående natur.

Odense Fjord er stor, smuk og fuld af liv og aktiviteter. Ta' på en cykeltur langs stierne og nyd den smukke udsigt, nyd en dejlig gåtur på Enebærodde, der adskiller Odense Fjord fra Kattegat, spis en is ved Klintebjerg Havn, ta' kajakken ud til Vigelsø, den største ø i Odense Fjord, kig efter fugle ved det smukke naturreservat Ølundgård-Lammesø eller se på både ved Otterup Lystbådehavn Egensedybet.

Odense Fjord har været meget større, end den er i dag. Men takket være landindvindingsprojekter som fx ved Ølund for 200 år siden, der var datidens hidtil største inddæmning, har fjorden ændret sig. Du kan læse om inddæmningerne i Fjordmarkens Formidlingshus.

Hvert år fejres fjorden til Fjordens Dag med masser af aktiviteter ved Klintebjerg og Egensedybet den anden søndag i september. Men Odense Fjord er værd at besøge hver dag - vi ses derude!

Naturen ved Odense Fjord

Besøg de skønne naturområder ved Odense Fjord

Vigelsø

Den største ø i Odense Fjord ligger lige ud for Klintebjerg og er et smukt syn, og du er meget velkommen til at besøge øen, som i dag er et natureservat med gode stier og et rigt fugleliv!

Ølundgaard

Ølundgård, Lammesø og Firtalsstranden er smukke fredede naturområder ved Odense Fjord, hvor du kan se hvordan de inddæmmede områder har givet liv til mange fugle og planter!

Enebærodde

Enebærodde er skøn natur mellem Kattegat og Odense Fjord. Her er lækre sandstrande, hvor du kan ligge i fred, gode stier til vandre-og cykelture og en flot udsigt!

På tur ved Odense Fjord

Se meget mere af Odense Fjord på en guidet tur eller få inspiration til din vandretur!

Vigelsø på egen hånd - en dejlig udflugt!

Tag madpakken med og tag på en skøn udflugt til Vigelsø, det er en fantastisk naturoplevelse! Hver søndag fra 7. juni til 11. oktober kl. 10-13.

FAQ om Odense Fjord

Få svar på dine spørgsmål om Odense Fjord!

Odense Fjord ved vandet

Lej en båd, nyd havnelivet eller ta' med til Fjordens Dag

Klintebjerg Baadeleje

Fisketur eller sjov på vandet? Lej joller med motor eller kajakker hos Klintebjerg Baadeleje og nyd en dejlig tur i Odense Fjord.

Otterup Lystbådehavn

Otterup Lystbådehavn ved Egensedybet er Danmarks smukkeste naturhavn, hvor du kan nyde madpakken, en dejlig gåtur og udsigten til Odense Fjord.

Klintebjerg Havn

Klintebjerg Havn var engang den største havn i Odense Fjord - i dag er det en hyggelig lystbådehavn, hvor du kan nyde madpakken og den flotte udsigt!

Fjordens Dag ved Klintebjerg

Vil du med til friluftsfest ved Odense Fjord den anden søndag i september? Fjordens Dag står for friluftsliv, fjord og masser af aktiviteter. Fjord...

Der var engang...

Vidste du, at Odense Fjord engang så meget anderledes ud og var meget større? Oplev Odense Fjords levende historie

Hofmansgave

Herregården Hofmansgave er oprindeligt opført i 1588. Den nuværende hovedbygning 1784-87 er et trefløjet rokoko-anlæg, der delvist er bindingsværk. Hofmansgave ligger på en tidligere ø ved Odense Fjord omgivet af enge og lavtliggende marker. Øen blev landfast i 1756. Hofman-Bang-slægten bo...

Hofmansgaves Park

I den smukke park ved herregården Hofmansgave kan du se mange sjældne og smukke planter, blomster og træarter fra hele verden. Parken er 70.000 m² sto...

Østruplund

En statelig herregård med enorm betydning for inddæmningerne ved Odense Fjord!

Fjordmarkens Formidlingshus

Udstillingen i Formidlingshuset fortæller om det hårde arbejde, som flere generationer foretog med at inddæmme havet og omdanne det til landbrugsjord....

Bogø Pumpemølle

Den gamle pumpemølle var med til at inddæmme Odense Fjord - og derfor kan du i dag gå rundt på Fjordmarken!

Cykeltur langs Odense Fjord

Ta' cyklen og nyd en cykeltur langs fjorden!

Cykelrute langs Odense Fjord

Nyd en dejlig cykeltur på stier og små veje langs Odense Fjord og en helt fantastisk udsigt langs vandet. Turen går mellem Odense Havn og langs Odense Kanal og Fjorden ad små stier. Det er en dejlig og fredelig måde at komme til Odense uden en bil, og det er også en skøn måde at komme f...

Cykeltur: Hasmark-Ruten

Hasmark-Ruten tager dig på sine 25 km igennem Nordfyns Kommunes vikingefortid langs Kattegat og Odense Fjord. Terrænet på ruten er meget fladt, så du har rig mulighed for at stoppe op i de små byer og fordybe dig i deres spændende og historierige fortid.

Fiskeri ved Odense Fjord

Odense Fjord er et fiskeparadis - husk fiskestangen!

Fiskeri på Enebærodde

Enebærodde er en fantastisk fiskeplads det meste af året. Her er meget varierende fiskemuligheder alt efter hvor du er på odden, så prøv fluefiskeri, nattefiskeri eller vadefiskeri - det er en fiskers paradis!

Fiskeri ved Egensedybet

Mellem Otterup Lystbådehavn ved Egensedybet og Galten Hoved er der det perfekte vinterfiskeri mellem november og marts - og du fanger også mange gode fisk om sommeren!

Fiskeri ved Klintebjerg

Vil du gerne ud på dybt vand med fiskesnøren, så er Klintebjerg Havn et godt sted - her er der mange fisk på dybt vand på begge sider af havnen efter 1. marts.

Kort over Odense Fjord

Find vej ved Odense Fjord - zoom ind og ud på kortet!