VisitNordfyn
Seværdigheder i Bogense

Seværdigheder i Bogense

Hvad skal du se i Bogense? Find de flotte seværdigheder og alle de finurlige detaljer i Bogense på din helt egen byvandring, hvor du kan finde historien bag de spændende bygninger, du kommer forbi. Bogense byder på så mange gode historier - nu kan du lære byen at kende!

Bogense har en lang historie som købstad, der fik sine købstadsprivilegier af kong Erik Menved i 1288. Men allerede før den tid var Bogense en aktiv handelsplads med færge til Klakring ved Juelsminde i Jylland. I 1575 blev byen lagt i aske af en brandkatastrofe, og byen blev ikke genopbygget til en handelsplads på samme måde som før. Til gengæld blev byen den vigtigste handelsby for oplandet, der var aktiv industri ved den gamle havn, og byen fik i 1900-tallet en central plads med en jernbanestation og forbindelse til Odense og Middelfart.

I dag er Bogense Danmarks hyggeligste købstad med et velbevaret torv og mange gamle, hyggelige byhuse. Se mere om huse og seværdigheder på denne byvandring gennem den gamle del af Bogense, hvor vi begynder og slutter ved Bogense havn.

Byvandring gennem Bogense

Liste
Kort