Gå til indhold
©  Foto:

Bogense Vandtårn

På Teglgårdsvej i Bogense er en byging, der ligner et tårn fra en gammel borg. Det er det gamle vandtårn - åbent i vinterferien!

Bogenses gamle vandtårn blev opført 1910 i forbindelse med at byen, som en af de sidste på Fyn, fik sit vandværk.
Oprindelig var det tanken, at vandtårnet skulle bygges midt på byens torv, men beslutningen blev, takket være protester fra bogenserne, ændret, og tårnet fik sin nuværende placering.

Vandtårnet, som knejser stolt i byens midte, har altid været brugt som udkigstårn. Fra den åbne platform på vandtårnets top kunne byens borgere og besøgende komme op og nyde den smukke udsigt over byen og dens omegn.
Specielt udsigten ud over Lillebælt mod Jylland og - ikke mindst - Æbelø er helt unik.

Vandtårnet var i brug indtil 1996 og blev renoveret, så den tidligere vandtank på 80 m² kunne bruges som udstillingsrum. Synes du, at du har set tårnet før? Det er faktisk en mindre kopi af Det Hvide Vandtårn i Fredericia fra 1908. De to tårne har samme arkitekt, nemlig Oscar Gundlach-Pedersen.

Bogense Vandtårn er åbent i vinterferien

Vandtårnet har åbent hver dag i vinterferien mellem 11. og 19. februar kl. 13.30-15.30.

I kan se en kunstudstilling af de to lokale kunstnere Helge Larsen og Ole Runge, der viser deres smukke akvareller, tegninger og tryk af natur og fugleliv fra både Nordfyn og udlandet.

Bagefter kan I nyde den flotte udsigt fra vandtårnet.

Der er gratis entré.

Vi ses på: