Gå til indhold
©  Foto:

Nordfyns Museum

Nordfyns historie i koncentreret form på museum - se de forskellige udstillinger og få et godt indblik i Bogenses og Nordfyns fortid!

Nordfyns Museum er et lokalhistorisk museum med en arkæologisk samling, en samling af effekter fra det gamle sygehus, interiør og tøj fra gamle dage, samt en større malerisamling og meget, meget mere. 

I et af lokalerne er der indrettet en komplet barber- og frisørsalon, som den ville se ud i år 1920 med spejle, sakse, tørrehjelm og endda en frisørhøjstol til de yngste. Ved siden af udstilles hårsmykker og dukker. Et af de andre lokaler er indrettet som en gammel Nordfynsk bondestue.

Under 2. verdenskrig var Skovby-lejren på Nordfyn en tysk radar- og pejlestation og senere flygtningelejr for tyske flygtninge. Dette er der lavet en udstilling om på Museet, hvor de også udstiller en bombe-jakke fra den eneste skandinaviske kvinde, som fløj for det britiske luftvåben RAF (Royal Air Force). Vera Strodl Dowling hed hun. På jakken havde Vera skrevet navnene på alle de fly, hun havde fløjet under krigen. 

Åbningstider

Hver tirsdag og onsdag kl. 10-12 og kl. 13-16
Samt den første onsdag aften i måneden fra kl. 19.00

Juli og august - desuden torsdag og søndag kl. 13-16

Lukket mellem jul og nytår.

Entre: Voksne kr. 30,- Børn u/18 år gratis

Tjek Nordfyns Museums hjemmeside for aktuelle åbningstider!

 

Vi ses på: