Gå til indhold
©  Foto:

Byvandring i Bogense

Få indblik i alle de spændende historier om Bogense! Ta' med på en guidet bytur i Bogense og se byen på en helt anden måde. Hver onsdag kl. 19 fra 6. juli til og med 10. august.

Gå med på byvandring i Fyns mindste købstad Bogense med mange hyggelige gamle huse og en lang og spændende historie. Lokalhistoriker Palle Petersen fortæller om byen og dens bygninger. Turen varer omkring halvanden time.

Ruten er ikke altid den samme, og der kommer også forskellige historier, alt efter humør, vejr og spørgsmål om byen.

Vi starter ved havnen, hvor vi hører om dens opståen og det liv, der har været omkring den med de ændringer, tiden og samfundet har været igennem. Vi følger Bybækken, og måske ser vi en havørred i strømmen. Ved Manneken, som er en kopi af den Manneken, der står i Bruxelles, fortælles den sandfærdige historie om, hvorfor Bogense også har en lille tissende figur stående.

Hovedgaden Adelgade følges med dens mange gamle huse med tilhørende historier, og man aner måske »Korsbæk« i stemningen. Historien om et af de ældste huse, som huser Fyns ældste udskænkningssted, Erik Menveds Kro, får man også. Østergade følges op mod rådhuset, hvor man kommer forbi den gamle købmandsgård, og hvis porten her er åben, skal vi lige et smut ind i gården, som også emmer af fortid. Rådhuset, som om få år har stået i 100 år, har også sine mange historier.

Sct. Annagade med det gamle rådhus får et stop, ligesom et af Danmarks smukkeste torve også har sine historier at fortælle. Turen går hen over kirkegården med Sct. Nikolaj Kirke, der i århundreder har stået på byens højeste punkt og også har virket som sømærke for Lillebælts søfarer.

Ude på kirkebakken, som er et af byens idylliske og romantiske steder, oplever man, hvis vejret tillader det, et smukt og uforglemmeligt syn, når solen går ned over Vejle fjord. Vi skal også lige have lidt af Æbeløs historie. Til slut finder vi ned ad Kirkebakken og ender vores vandring ved udgangspunktet på havnen.

Praktiske oplysninger

Turen finder sted hver onsdag kl. 19.00 fra 6. juli til og med 10. august 2022.

Pris: Kr. 30,- 

Mødested: VisitNordfyn, Vestre Havnevej 9B, 5400 Bogense

Der kræves ingen tilmelding - bare mød op inden afgang. Du kan betale kontant eller med MobilePay.

Turen går på veje og fortove. Det er også muligt for personer i kørestol at tage med på turen.

Din egen byvandring

Har du lyst til at foretage din egen byvandring? Du kan få en brochure på turistkontoret med kort, som du kan følge rundt i Bogense. Eller klik her og find alle Bogenses seværdigheder!

Du kan også få en guide med, der fortæller dig og din gruppe alt om Bogense på en privat guidet tur. Læs mere her!

Vi ses på: