Besøg Æbelø

Foto: Keld Skytte Petersen

Besøg den skønne ø på toppen af Fyn og se den smukke uberørte natur, som får lov til at passe sig selv. Hvis du er stille, kan du se dådyrene og muflonerne, der bor på øen, og måske er du oven i købet heldig nok til at se de imponerende havørne.

Æbelø er skøn natur og en perle over Fyn.

Æbelø et naturreservat, hvor naturen får lov til at passe sig selv og blive til urskov. Her bor havørne, dådyr og mufloner og mange sjældne insekter og fugle - husk at tage kikkerten med! Æbelø er også en fantastisk fiskeplads hele øen rundt.

Det er ikke farligt at besøge øen, men det er vigtigt at følge de gode råd og regler for besøg på øen. Det er vigtigt at holde sig på stierne. På den måde bliver Æbelø ved med at være smuk natur, og man forstyrrer ikke de vilde dyr så meget.

Æbelø var før dækket af skov, og her har også været landbrug. Engang boede her mere end 40 mennesker, og du kan stadig se hovedgården Æbeløgård og fyrtårnet samt ruinerne af de andre huse. Langs med kysten er der en fantastisk udsigt. Når du går tur langs kysten på Æbelø, ser du, at klinterne med træer skrider ned i havet. Det er det plastiske Æbelø-ler, der gør, at jordlagene glider fra hinanden. Her er nok at se på – pak en madkurv og tag ud på en dejlig vandretur!

Hvornår kan du gå til Æbelø?

Se tidevandstabeller og planlæg din tur til Æbelø - og glem ikke at læse FAQ-sektionen nedenfor for at få gode råd og information inden din tur ?

Mere om Æbelø

Vidste du, at der også er flere små øer ved Æbelø? Find ud af mere om øen! Der er også guidede ture til Dræet og Ejlinge i sommeren 2020...

Fiskeri på Æbelø

Der er gode fiskepladser omkring øen Æbelø. Du skal have waders på og kunne klare turen gennem vandet, så kan du fange mange fisk især mellem april-juli og september-november.

Dræet

Her boede engang 40 mennesker i deres eget lille samfund - nu er der ruinerne og naturen tilbage. Dræet er en lillebitte ø tæt på Æbelø, og i dag har ...

Ejlinge Ø

Ejlinge er en lillebitte ø nord for Bogense og tæt på Æbelø - besøg øen og se dens flotte kyststrækning og imponerende fugleliv!

Æbelø Fyr

Fyrtårnet på Æbelø er smukt og velbevaret - og svært at finde med sin unikke placering på den øde ø på toppen af Fyn!

Offentligt toilet ved Lindøhoved

Offentligt toilet ved Lindøhoved - lige ved Ebbevejen til Æbelø. Der er ikke handicaptoilet og ikke vand.

Se Æbelø fra luften!

Foto: Jens Wognsen

Flere naturoplevelser!

Vidste du, at du også kan besøge en øde ø i Odense Fjord? Og Nordfyn byder også på andre dejlige naturoplevelser!

Ølundgaard

Ølundgård, Lammesø og Firtalsstranden er smukke fredede naturområder ved Odense Fjord, hvor du kan se hvordan de inddæmmede områder har givet liv til ...

Vigelsø på egen hånd - en dejlig udflugt!

Tag madpakken med og tag på en skøn udflugt til Vigelsø, det er en fantastisk naturoplevelse! Hver søndag fra 7. juni til 11. oktober kl. 10-13.

Vestre Enge, Bogenses Grønne Hjerte

Vestre Enge er et smukt naturområde, hvor du kan se enge, som de så ud for 100 år siden - et godt sted til at spotte fugle og andre dyr!

Inspiration til din tur på Æbelø!

Få gode råd og idéer til din tur på Æbelø fra bloggerne, der har besøgt øen ?

Find Æbelø

Find Æbelø på kortet og planlæg din rute!