VisitNordfyn
Æbelø ved kysten med udsigt til fyrtårnet

Besøg Æbelø

Besøg den skønne ø på toppen af Fyn og se den smukke uberørte natur, som får lov til at passe sig selv. Hvis du er stille, kan du se dådyrene og muflonerne, der bor på øen, og måske er du oven i købet heldig nok til at se de imponerende havørne.

Æbelø er skøn natur og en perle over Fyn.

Æbelø et naturreservat, hvor naturen får lov til at passe sig selv og blive til urskov. Her bor havørne, dådyr og mufloner og mange sjældne insekter og fugle - husk at tage kikkerten med! Æbelø er også en fantastisk fiskeplads hele øen rundt.

Det er ikke farligt at besøge øen, men det er vigtigt at følge de gode råd og regler for besøg på øen. Det er vigtigt at holde sig på stierne. På den måde bliver Æbelø ved med at være smuk natur, og man forstyrrer ikke de vilde dyr så meget.

Æbelø var før dækket af skov, og her har også været landbrug. Engang boede her mere end 40 mennesker, og du kan stadig se hovedgården Æbeløgård og fyrtårnet samt ruinerne af de andre huse. Langs med kysten er der en fantastisk udsigt. Når du går tur langs kysten på Æbelø, ser du, at klinterne med træer skrider ned i havet. Det er det plastiske Æbelø-ler, der gør, at jordlagene glider fra hinanden. Her er nok at se på – pak en madkurv og tag ud på en dejlig vandretur!

Se tidevandstabel for Æbelø 2021!

Hvornår kan du gå til Æbelø?

Se tidevandstabeller og planlæg din tur til Æbelø - og glem ikke at læse FAQ-sektionen nedenfor for at få gode råd og information inden din tur.

Gode råd inden turen til Æbelø

Hvornår kan vi gå over til Æbelø? Hvordan læser vi tidevandstabellen til Æbelø? Er der traktor til Æbelø? Er der toilet på Æbelø? Få svar på dine spørgsmål og læs de gode råd inden turen til Æbelø.

Regler for færdsel på Æbelø

Må man overnatte på Æbelø? Må man tage hunden med? Og hvor må man gå på øen? Læs regler for færdsel på øen her!

Smadremanden har gode råd før din tur til Æbelø...

Æbelø fra oven - Æbelø Holm og Æbelø

Se Æbelø fra luften!

Inspiration til din tur på Æbelø!

Få gode råd og idéer til din tur på Æbelø fra bloggerne, der har besøgt øen ?

Find Æbelø

Find Æbelø på kortet og planlæg din rute!

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Koordinater

Længdegrad : 10.176601

Breddegrad : 55.639556