Besøg Æbelø

Foto: Keld Skytte Petersen

Den øde ø på toppen af Fyn er et naturreservat, hvor naturen får lov til at passe sig selv. Det er et paradis for insekter, fugle og dyr som dådyr, mufloner og den store havørn.

På Æbelø er der ikke plads til så mange gæster ad gangen - derfor må man vende om og finde et andet tidspunkt, hvis parkeringspladsen ved overgangsstedet er fyldt.  Du kan kun komme til Æbelø ved at gå gennem vandet på et særligt lavvandet sted, så husk at tjekke tidevandstabellen nedenfor.

Læs de gode råd om, hvordan du kommer til Æbelø og læser tidevandstabel. Husk at følge de gode råd og regler for besøg på øen, gå på stierne og undgå trængsel.  Læs regler for færdsel på øen inden turen!

Æbelø var engang præget af skov og landbrug, og der boede mere end 40 mennesker på øen. Hovedgården Æbeløgård og fyrtårnet står stadig. Der er også rester af de jernbanespor, der blev brugt i 1930'erne, da man gravede ral til Lillebæltsbroen. I dag er øen ejet af Age V. Jensen Naturfond, og naturen har fået førsteret. Langs med kysten er der en fantastisk udsigt, og man kan gå langs stranden. Pas på ved de steder, hvor klinterne med træer skrider langsomt ned i havet. Det er det plastiske Æbelø-ler, der gør, at jordlagene glider fra hinanden.

Tidevandstabel for Æbelø

Se tidevandstabeller for Æbelø - og glem ikke at læse FAQ-sektionen nedenfor for at få gode råd og information.

Gode råd inden turen til Æbelø

Hvordan læser vi tidevandstabellen til Æbelø? Er der traktor til Æbelø? Er der toilet på Æbelø? Hvad betyder supermånen for gåturen til øen? Få svar på dine spørgsmål og læs de gode råd.

Regler for færdsel på Æbelø

Må man overnatte på Æbelø? Må man tage hunden med? Og hvor må man gå på øen? Læs regler for færdsel på øen her!

Æbelø fra oven - Æbelø Holm og Æbelø

Se Æbelø fra luften!

Foto: Jens Wognsen

Find Æbelø

Find Æbelø på kortet!

Kort

Group
Group
Åbn i Google Maps
Adresse

Koordinater

Længdegrad : 10.176601

Breddegrad : 55.639556