VisitNordfyn
Æbelø ved kysten med udsigt til fyrtårnet

Besøg Æbelø

Besøg den skønne ø på toppen af Fyn og oplev den smukke uberørte natur, som får lov til at passe sig selv. Hvis du er stille, kan du se øens dådyr og mufloner og de imponerende havørne.

Du kan kun komme til Æbelø ved at gå gennem vandet på et særligt lavvandet sted, og det er en helt unik oplevelse for sande naturelskere!

Æbelø skal selvfølgelig forblive et skønt område, og der er ikke plads til så mange gæster ad gangen - derfor må man vende om og finde et andet tidspunkt, hvis parkeringspladsen ved overgangsstedet er fyldt. Du skal også være opmærksom på tidevandstabellen, så du ikke får problemer.  Læs de gode råd om, hvordan du kommer til øen!

Det er vigtigt at følge de gode råd og regler for besøg på øen, holde sig på stierne og undgå trængsel.  Læs regler for færdsel på øen inden turen!

Æbelø var engang præget af skov og landbrug, og der boede mere end 40 mennesker på øen. Du kan stadig se hovedgården Æbeløgård og fyrtårnet og ruinerne af andre huse. I dag er øen ejet af Age V. Jensen Naturfond, og naturen har fået førsteret. Langs med kysten er der en fantastisk udsigt, og her kan du også se, at klinterne med træer skrider ned i havet. Det er det plastiske Æbelø-ler, der gør, at jordlagene glider fra hinanden. Her er nok at se på – pak en madkurv og tag ud på en dejlig vandretur!

Hvornår kan du gå til Æbelø?

Se tidevandstabeller og planlæg din tur til Æbelø - og glem ikke at læse FAQ-sektionen nedenfor for at få gode råd og information inden din tur.

Gode råd inden turen til Æbelø

Hvornår kan vi gå over til Æbelø? Hvordan læser vi tidevandstabellen til Æbelø? Er der traktor til Æbelø? Er der toilet på Æbelø? Få svar på dine spørgsmål og læs de gode råd inden turen til Æbelø.

Regler for færdsel på Æbelø

Må man overnatte på Æbelø? Må man tage hunden med? Og hvor må man gå på øen? Læs regler for færdsel på øen her!

Smadremanden har gode råd før din tur til Æbelø...

Æbelø fra oven - Æbelø Holm og Æbelø

Se Æbelø fra luften!

Inspiration til din tur på Æbelø!

Få gode råd og idéer til din tur på Æbelø fra bloggerne, der har besøgt øen ?

Find Æbelø

Find Æbelø på kortet og planlæg din rute!

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Koordinater

Længdegrad : 10.176601

Breddegrad : 55.639556