Guidet gåtur til Æbelø

Har du lyst til at opleve Æbelø sammen med en guide? Du får spændende historier og ser øen sammen med en erfaren guide, der ved hvornår I skal gå gennem vandet. Der er guidede ture hver sommer.

Kom med på guidet gåtur til Æbelø! Guiden har stort lokalkendskab og guider igennem det lave vand ved lavvande til og fra Æbelø. Undervejs fortælles alle de fantastiske historier om øen.

Turen er i alt en gåtur på 14-15 km, inkl. rundtur på øen.

Medbring selv alle fornødenheder til en hel dag i naturen. Det inkluderer mad, vand, poser til affald, sko til turen mv.

Klik her og book turen!

Bemærk at alle Æbeløguidernes ture kan findes på linket - husk at finde den rigtige tur, så du booker en tur til Æbelø og ikke en af de andre ture. Guiderne tilbyder også en tur til øen Dræet.

Er du interesseret i gåture med en gruppe eller på andre tidspunkter, så kontakt Æbelø-guiderne.

⇒ Vedr. Covid-19: Guiderne følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer og gennemfører turene til de nordfynske øer, såfremt det er tilrådeligt.

Hvis ikke de bookede ture gennemføres, tilbagebetales billetterne automatisk på samme måde, som hvis vejret var årsag til aflysning.

Sådan foregår den guidede gåtur til Æbelø

Ud- og hjem-tur foregår i lavvande, og du skal regne med at være af sted i ca. 8 timer.

Mødestedet er ved parkeringspladsen/ en mark ved Lindøhoved.

Mød op senest et kvarter før afgang, så vi kan være parate til at gå til tiden - tidevandet venter ikke.

Du bør medbringe rygsæk med mad og drikke samt en affaldspose - solcreme er også en god idé på en varm dag.

Der er mindst to spisepauser undervejs.

Husk at der skal være plads i rygsækken til de tørre sko, du skal bruge til gåturen på selve øen.

Det er en god ide med gode travesko til rundturen samt et par badesko eller ekstra sko, der kan tåle saltvand, idet der er store, glatte sten på Bråddet. Her kan man ikke gå barfodet.

Husk også håndklæde, evt. badedragt og ekstra sokker. Vandet på ebbevejen kan nå op til knæet, så det er bedst at gå i shorts eller badedragt.

Guiderne tjekker vejrudsigten tre dage før turen. Turen aflyses, hvis det er ekstremt vejr som kraftigt regnvejr, tordenvejr eller hvis vinden drejer i nordøst eller nordvest og giver forhøjet vandstand. Hvis turen aflyses på grund af ekstremt vejr, tilbagebetales billetten ex. gebyr.

Guiderne på turen, Suzette Frydensberg eller Ulla Rasmussen, er begge godkendt af ejerne, Aage V. Jensens fond.