©  Foto:

Guidet gåtur til Æbelø

Oplev Æbelø sammen med en guide, der fortæller jer om øen og dens historie! Der er guidede ture juni, juli og august 2023.

Kom med på guidet gåtur til Æbelø! Hver guide har stort lokalkendskab og guider igennem det lave vand ved lavvande til og fra Æbelø. Undervejs fortæller guiden alle de fantastiske historier om øen.

Turen er på 15-18 km i alt, inkl. rundtur på øen.

Medbring selv alle fornødenheder til en hel dag i naturen. Det inkluderer mad, vand, poser til affald, sko til turen mv.

Bemærk at alle Æbeløguidernes ture kan findes på bookinglinket - husk at finde den rigtige tur, så du booker en tur til Æbelø og ikke en af de andre ture. Guiderne tilbyder også en tur til øen Dræet og øen Ejlinge.

Billetter tilbagebetales kun, hvis de bookede ture aflyses af guiden pga. varsling om dårligt vejr.

Der skal være solgt minimum 10 billetter for at turene til Æbelø gennemføres. I tilfælde af for få deltagere, og en tur annulleres, tilbagebetales billetten.

Hvornår

Billetterne frigives til salg, når der er mindre end 180 dage til afvikling. Der er ture i juni, juli og august. Se datoer for de ture, du kan booke, herunder eller på denne side.

Sådan foregår den guidede gåtur til Æbelø

Ud- og hjem-tur foregår i lavvande, og du skal regne med at være af sted i ca. 8 timer.

Mødestedet er ved parkeringspladsen/ en mark ved Lindøhoved.

Mød op senest et kvarter før afgang, så vi kan være parate til at gå til tiden - tidevandet venter ikke.

Du bør medbringe rygsæk med mad og drikke samt en affaldspose - solcreme er også en god idé på en varm dag.

Der er mindst to spisepauser undervejs.

Husk at der skal være plads i rygsækken til de tørre sko, du skal bruge til gåturen på selve øen.

Det er en god ide med gode travesko til rundturen samt et par badesko eller ekstra sko, der kan tåle saltvand, idet der er store, glatte sten på Bråddet. Her kan man ikke gå barfodet.

Husk også håndklæde, evt. badedragt og ekstra sokker. Vandet på ebbevejen kan nå op til knæet, så det er bedst at gå i shorts eller badedragt.

Eventuel aflysning af turen til Æbelø

Guiderne tjekker vejrudsigten tre dage før turen. Turen aflyses, hvis det er ekstremt vejr som kraftigt regnvejr, tordenvejr eller hvis vinden drejer i nordøst eller nordvest og giver forhøjet vandstand. Hvis turen aflyses på grund af ekstremt vejr, tilbagebetales billetten ex. gebyr.

Supermåne

Et par gange om året kommer fuldmånen tættere på Jorden. Fænomenet kaldes også supermåne, og den 1. august 2023 kan det opleves i Danmark.
Når der er supermåne, kan der komme en slags springflod og forhøjet vandstand i farvandet omkring Æbelø, selv om det er i en stabil vejrperiode. Den næste supermåne i Danmark er den 1. august 2023 kl. 20:33. Derfor skal man være ekstra opmærksom på Æbeløture 10 dage før og 10 dage efter supermånen.

Guiderne på turen

Guiderne på turen, Suzette Frydensberg, Brian Hansen, Daniel Sørensen, Ulla Rasmussen og Linda Sørensen, er alle godkendt af ejerne, Aage V. Jensens fond. 

Alle ture er godkendt af Aage V. Jensens naturfond. Turene afvikles under respekt for den sårbare natur på øen.

Book en guide til jeres egen tur til Æbelø

Det er også muligt at booke en guide til jeres egen tur til Æbelø! Kontakt VisitNordfyn på tlf. 6481 2044/info@visitnordfyn.dk og hør nærmere.