Diget ved Fogense med udsigt til Bogense by

Engruten - den Røde Kløversti ved Bogense

Foto: Casper Hansen

Den Røde Kløversti ved Bogense fører langs kyst og diger på de flotte strandenge!

Den Røde Kløversti i Bogense egner sig både til en dejlig cykeltur og en rask vandretur på 7,9 km. Ruten har både start og mål ved pylonen på det lille torv på Bogense Gl. Havn mellem Østre og Vestre Havnevej. Ruten er markeret af røde Kløversti-skilte. Turen er overkommelig, og den maksimale stigning er på 4,9%.

Klik på kortet og zoom ind for at finde din rute.

Under kortet finder du inspiration og oplevelser på ruten.

Kort over rød kløversti ved Bogense på udinaturen.dk

Sådan kommer du til den Røde Kløversti

Der er mange parkeringspladser på Bogense Marina.

Der er busrute mellem Odense og Bogense og Søndersø - kig efter rute 191 og 192. Du kan finde din tur på rejseplanen.dk

Hvis du vil til Bogense fra et andet sted på Nordfyn eller fra en nabokommune, er det muligt at bestille en flextur. Læs mere om flextur her.

Der er også flere cykelruter, der fører forbi Bogense. Se cykelruter her.

Den Røde Kløversti ved Bogense kaldes engruten, fordi den fører gennem de brede strandenge ved Bogense Vestre Enge mellem Bogense og Fogense. Fogense lå som en halvø, og Bogense som et fremspringende næs, men i begyndelsen af 1800-tallet begyndte arbejdet med at bygge diger og inddæmme området.

På turen kommer I til Barfods Dam, der opstod netop fordi der blev gravet jord ud til diget samt til Bogense Jernstøberi. Dammen er i dag ca. 3 m. dyb. Der var put & take-sø her i mange år, og i dag er der stadig fisk i dammen, bl.a. gedder, aborrer og skaller. Ved dammen er der et madpakkehus og en naturlegeplads, så der er både mulighed for lidt sjov for børnene og for at slappe af.

Ved inddæmningen i 1817-19 opstod engområdet Vestre Enge. Indtil 2. verdenskrig lå det som fugtige vådområder afvandt af små vindmøller, men herefter kom en stor pumpestation, der tørlagde området og skabte flere landbrugsmarker. I dag er Vestre Enge dog et naturbeskyttelsesområde, hvor køerne udfører naturpleje ved at spise græs, så de mere sjældne engplanter kan vokse op. Husk kikkerten - I kan spotte mange fugle, for eksempel den farvestrålende isfugl.

På ruten kommer I også forbi Bogense Marina Strand, der er en kunstig anlagt sandstrand ved siden af marinaen. Her er skøn udsigt og blødt sand og gode bademuligheder!

På Bogense Marina kan I se de mange lystbåde, og så er der både en plads med udendørs fitnessredskaber og en sjov legeplads, hvis I har lyst til at få lidt sjov motion?

Bogenses mange cafeer og spisesteder byder på masser af muligheder for at få noget lækkert at spise og drikke, og der er også masser a butikker, hvor I kan købe lækre snacks med til turen. Der er bænke flere steder på ruten, og på havn og marina finder I borde og bænke, hvor I kan slå jer ned.