Besøg Enebærodde

Foto: NHCM

Enebærodde ligger lige mellem Kattegat og Odense Fjord og byder på mange skønne naturoplevelser. Tag kondisko på eller cyklen med og tag ud på en fantastisk tur på odden, hvor der er fred og ro og en fantastisk udsigt!

Pak en lækker madkurv, tag cyklen frem og tag kikkerten med – det er tid til at opleve den smukke Enebærodde. Odden adskiller Odense Fjord fra Kattegat, og der er kun 400 meter mellem oddens spids ved fyrtårnet og Lodshuse på Hindsholmsiden. Enebærodde byder på gode sandstrande, hvor du kan slappe af og få sol eller en frisk dukkert i bølgerne. Der er også mange gode fiskepladser langs odden, så tag endelig fiskestangen med.

Du oplever Enebærodde på den ca. 12 km lange sti, der går langs kysten på begge sider af odden. Her kommer du forbi løvskov og granskov plantet i 1800-tallet, og du ser Fyns største hede med den kønne lyng og de enebærbuske, der har givet odden dens navn. Mod Odense Fjord er der fuglereservater.  Det vilde Galloway-kvæg græsser odden af, og der er også en stor bestand af hugorme på odden, som du måske vil kunne se, når de soler sig i sandet.  Du kommer til Enebærodde ved at køre mod Halshusene, hvor der er en stor parkeringsplads. Biler er ikke tilladt på odden.

På spidsen af Enebærodde må du ikke bade, for der er meget stærk og farlig strøm, så nyd udsigten og en madpakke ved det grønne område. Her er skønt og fred og ro – tag afsted og oplev den unikke natur!

Cykel- og vandreture ved Enebærodde

Oplev den skønne natur fra cyklen eller på en dejlig gåtur!

FAQ om Enebærodde

Hvordan kommer man til Enebærodde? Kan man sejle fra Enebærodde til Fyns Hoved? Må man køre i bil på Enebærodde? Vi har svar på dine spørgsmål!

Fisk og historier

Vidste du, at Enebærodde er ejet af et gods? Og så er der godt fiskeri. Læs mere om odden!

Få inspiration til turen på Enebærodde

Læs bloggernes råd til en god tur på odden!

Find Enebærodde

Planlæg din rute til Enebærodde

Kort

Group
Group
Åbn i Google Maps
Adresse

Halshusene

Koordinater

Længdegrad : 10.534859

Breddegrad : 55.53047