Besøg Enebærodde

Foto: NHCM

Enebærodde ligger lige mellem Kattegat og Odense Fjord og byder på mange skønne naturoplevelser. Tag kondisko på eller cyklen med og tag ud på en fantastisk tur på odden, hvor der er fred og ro og en fantastisk udsigt!

Pak en lækker madkurv, tag cyklen frem og tag kikkerten med – det er tid til at opleve den smukke Enebærodde. Odden adskiller Odense Fjord fra Kattegat, og der er kun 400 meter mellem oddens spids ved fyrtårnet og Lodshuse på Hindsholmsiden. Enebærodde byder på gode sandstrande, hvor du kan slappe af og få sol eller en frisk dukkert i bølgerne. Der er også mange gode fiskepladser langs odden, så tag endelig fiskestangen med.

Du oplever Enebærodde på den ca. 12 km lange sti, der går langs kysten på begge sider af odden. Her kommer du forbi løvskov og granskov plantet i 1800-tallet, og du ser Fyns største hede med den kønne lyng og de enebærbuske, der har givet odden dens navn. Mod Odense Fjord er der fuglereservater.  Du ser også Galloway-kvæg, der græsser odden af, og så kan du måske også komme til at se nogle af oddens andre beboere: Der er en stor bestand af hugorme på Enebærodde, og de soler sig i sandet. Men bare rolig, for de er mere bange for dig, end du er for dem.  Du kommer til Enebærodde ved at køre mod Halshusene, hvor der er en stor parkeringsplads. Biler er ikke tilladt på odden.

På spidsen af Enebærodde må du ikke bade, for der er meget stærk og farlig strøm - men nyd udsigten og en madpakke ved det grønne område. Her er skønt og fred og ro – tag afsted og oplev den unikke natur!

Cykelture ved Enebærodde

Oplev den skønne natur fra cyklen!

Cykelrute langs Odense Fjord

Nyd en dejlig cykeltur på stier og små veje langs Odense Fjord og en helt fantastisk udsigt langs vandet. Turen går mellem Odense Havn og langs Odense Kanal og Fjorden ad små stier. Det er en dejlig og fredelig måde at komme til Odense uden en bil, og det er også en skøn måde at komme f...

Cykeltur: Hasmark-Ruten

Hasmark-Ruten tager dig på sine 25 km igennem Nordfyns Kommunes vikingefortid langs Kattegat og Odense Fjord. Terrænet på ruten er meget fladt, så du har rig mulighed for at stoppe op i de små byer og fordybe dig i deres spændende og historierige fortid.

Cykeludlejning ved Hasmark Strand Camping

Hasmark, Enebærodde, Otterup og Odense Fjord er dejlige steder at cykle. Hvis I ikke selv har cyklen med, er det muligt at leje en cykel ved Hasmark Strand Camping. Kontakt receptionen og spørg nærmere. Bemærk: Udenfor campingpladsens åbningstider - det vil sige i hele vinterhalvåret - he...

Fisk og historier

Vidste du, at Enebærodde er ejet af et gods? Og så er der godt fiskeri. Læs mere om odden!

Hofmansgave

Herregården Hofmansgave er oprindeligt opført i 1588. Den nuværende hovedbygning 1784-87 er et trefløjet rokoko-anlæg, der delvist er bindingsværk. Ho...

Fiskeri på Enebærodde

Du fanger mange fisk ved Enebærodde, hvor der er fine muligheder for fluefiskeri. Fra den østlige parkeringsplads ved Hasmark Strand er der 7 km fisk...

Enebærodde Fyr

Enebærodde Fyr troner med 14 hvide meter på spidsen af Enebærodde - lige ved Gabet over for Lodshusene på den anden side af Odense Fjord.

Find Enebærodde

Planlæg din rute til Enebærodde