Besøg Enebærodde

Foto: NHCM

Enebærodde ligger lige mellem Kattegat og Odense Fjord og byder på mange skønne naturoplevelser. Tag kondisko på eller cyklen med og tag ud på en fantastisk tur på odden, hvor der er fred og ro og en fantastisk udsigt!

Pak en lækker madkurv, tag cyklen frem og tag kikkerten med – det er tid til at opleve den smukke Enebærodde. Odden adskiller Odense Fjord fra Kattegat, og der er kun 400 meter mellem oddens spids ved fyrtårnet og Lodshuse på Hindsholmsiden. Enebærodde byder på gode sandstrande, hvor du kan slappe af og få sol eller en frisk dukkert i bølgerne. Der er også mange gode fiskepladser langs odden, så tag endelig fiskestangen med.

Du oplever Enebærodde på den ca. 12 km lange sti, der går langs kysten på begge sider af odden. Her kommer du forbi løvskov og granskov plantet i 1800-tallet, og du ser Fyns største hede med den kønne lyng og de enebærbuske, der har givet odden dens navn. Mod Odense Fjord er der fuglereservater.  Du ser også Galloway-kvæg, der græsser odden af, og så kan du måske også komme til at se nogle af oddens andre beboere: Der er en stor bestand af hugorme på Enebærodde, og de soler sig i sandet. Men bare rolig, for de er mere bange for dig, end du er for dem.  Du kommer til Enebærodde ved at køre mod Halshusene, hvor der er en stor parkeringsplads. Biler er ikke tilladt på odden.

Her er fred og ro – tag afsted og oplev den unikke natur!

Cykelture ved Enebærodde

Oplev den skønne natur fra cyklen!

Læs mere

FAQ om Enebærodde

Få svar på dine spørgsmål om Enebærodde

Læs mere

Fisk og historier

Vidste du, at Enebærodde er ejet af et gods? Og så er der godt fiskeri. Læs mere om odden!

Læs mere

Find Enebærodde

Planlæg din rute til Enebærodde

Læs mere