Skåstrup Strand med skyet himmel og udsigt til Jylland

Strandruten - den Blå Kløversti ved Skåstrup

Foto: Rikke Lindhøj

Den Blå Kløversti ved Skåstrup er en mellemlang rute langs stranden og de kønne strandenge og den gamle idylliske landsby Skåstrup.

Den Blå Kløversti er en rute på 5,5 km. Ruten går især langs stranden, men har både start og mål i landsbyen Skåstrup. Ruten er markeret af blå Kløversti-skilte. Terrænet er lidt bakket, men har en maks stigning på 4,2%.

Klik på kortet og zoom ind for at finde din rute.

Under kortet finder du inspiration og oplevelser på ruten.

Kort over Strandruten i Skåstrup

Sådan kommer du til den Blå Kløversti

Der er mange parkeringspladser ved Skåstrup Strand, og ellers er der som oftest også parkeringsmuligheder ved forsamlingshuset på Skåstrupvej 49.

Hvis du vil til Skåstrup fra et andet sted på Nordfyn eller fra en nabokommune, er det muligt at bestille en flextur. Læs mere om flextur her.

Og så kan man cykle til Skåstrup via bl.a. den Nordfynske Kyststi og Herregårdsruten.

Turen begynder og slutter i den idylliske gamle landsby Skåstrup, hvor I kommer forbi landsbyens gadekær og gamle, velbevarede huse. Turen fører også forbi sommerhusområdet og de store marker og strandenge.

Skåstrup Strand byder på en imponerende udsigt. I kan let se Jylland og Juelsminde, og de to øer længere væk er Samsø og Endelave. Til siden mod Bogense kan I se den skovklædte øde ø Æbelø.

Skåstrup er en skøn badestrand, og der er badebro hvis man vil lidt længere ud i vandet. I kan også fange krabber, hvis I har lyst til at lave nogle sjove aktiviteter med børnene, og i sæsonen er det også muligt at stryge rejer og fange havørreder her ved Skåstrup.

Har I tid til at kigge lidt ud over stranden og havet - og måske tager kikkerter med - så kan I også spotte sæler og marsvin i vandet.

Der er et bålsted på stranden mellem Møllermarksvej og Strandgyden, hvor I kan nyde udsigten og få lidt varme og hygge ved bålet. Husk selv at tage brænde med.