Herregården Margård på Nordfyn i sommertid

Industri i land og by - den Røde Kløversti i Søndersø

Foto: Margård

Den Røde Kløversti i Søndersø fører rundt gennem land og by og landskabsidyl!

Den Røde Kløversti i Søndersø er på 7,9 km til en god cykeltur eller en rask vandretur. Ruten har både start og mål ved pylonen ved Søndersø Bypark på Toftekær 7 og er markeret af røde Kløversti-skilte. Ruten går op og ned i et bakket terræn, og den maksimale stigning er på 7,2%.

Klik på kortet og zoom ind for at finde din rute.

Under kortet finder du inspiration og oplevelser på ruten.

Kort over den røde kløversti i Søndersø

Sådan kommer du til den Røde Kløversti

Der er parkeringspladser på Carlsvej overfor Edelkær og overfor Tofteparken.

Der er busrute mellem Søndersø og Odense og mellem Bogense og Søndersø - kig efter rute 191 og 192. Du kan finde din tur på rejseplanen.dk

Hvis du vil til Søndersø fra et andet sted på Nordfyn eller fra en nabokommune, er det muligt at bestille en flextur. Læs mere om flextur her.

Der er også cykelruter, der fører forbi Søndersø. Se cykelruter her.

Den Røde Kløversti i Søndersø fører forbi industrikvarteret i Søndersø, hvor man bl.a. finder chipsfabrikken, der producerer KiMs chips og har ligget i Søndersø siden 1971.

På ruten kommer I ud på landet forbi de bølgende marker og de gamle og nye gårde, og I kommer forbi de gamle, idylliske landsbyer Vedby og Veflinge.

I kommer også forbi en del af Margård Skov, der giver lidt ro og fred under de høje kroner, og så kommer I forbi en flot hvid bygning. Det er herregården Margård, der blev nævnt første gang i 1310 - under navnet Margaard.

Godset har været ejet af flere slægter gennem årene, bl.a. ejede adelsslægten Bryske godset fra midten af 1400-tallet til op i 1600-tallet.

Der er stadig landbrug her, og i dag er der skovbegravelser i den smukke skov.

I kommer også forbi den kønne lille Vigerslev Kirke, der blev bygget i 1100-tallet.

Der er bænke flere steder på ruten, og ellers kan I tage et tæppe med til at brede ud, hvis I også har lyst til en lille pause.

Hvis I skal have lækre sandwiches eller snacks og drikkevarer med på turen, er der flere dagligvarebutikker i Søndersø tæt på Byparken og ved rundkørslen ved Odensevej.