Besøg skønne Æbelø!

Æbelø

Vær Robinson Crusoe for en dag og udforsk den øde ø Æbelø ud for den nordfynske kyst.

Æbelø byder på en dejlig strand, enestående natur, idyllisk skov og smukke sletter, hvor du kan se de mufloner og dådyr, der bor på øen nu. Æbelø var før dækket af skov, og her har også været landbrug. Engang boede her mere end 40 mennesker, og du kan stadig se nogle af deres huse og resterne af skolen.

I dag er øen fredet, og naturen får lov til at passe sig selv. Her bor et havørnepar, der yngler hvert år, og du ser mange fugle og dyr på øen – husk at tage kikkert med. Æbelø er også en fantastisk fiskeplads hele øen rundt. Når du går tur på stierne eller langs kysten på Æbelø, ser du flere steder, at klinterne skrider ned i havet. Det er det plastiske Æbelø-ler, der gør, at jordlagene glider fra hinanden. Derfor ender en del af de store bøgetræer nede i havet. Her er nok at se på – pak en madkurv og tag ud på en dejlig vandretur!

Forladt? Æbelø er en af de 20 danske ubeboede øer, der bliver beskrevet af forfatteren Christina Vorre i bogen "Forladt". Hun kalder bogen for en alternativ danmarkshistorie, og hun opfordrer folk til at tage på genopdagelsesrejse til de forladte øer som Æbelø. Skal du på genopdagelsesrejse til Æbelø og se den skønne natur og resterne af de bygninger, som for længst er blevet efterladt til naturen? Nyd en pragtfuld tur på skønne Æbelø.

Husk - kig på tidevandstabellen og læs de gode råd om turen, inden I går til Æbelø. 

Æbelø og udsigten over havet

Gode råd før turen til Æbelø

Forstå tidevandstabellen og planlæg din tur, så du får en god oplevelse!

Play Video

Æbelø fra luften

Se den forladte ø Æbelø fra luften - og få inspiration til dit eget besøg på øen!

Kort over Æbelø ved Nordfyn

Kort over Æbelø

Her kan du se kort over øen og den vej, du skal gå for at komme til Æbelø