skip_to_main_content

Gyldensteen Slot

Gyldensteen Slot er nævnt første gang i 1409 under navnet Enggaard. Dengang var slottet ejet af adelsmanden Niels Thomesen. Gennem tiden har gården været ejet af mange forskellige adelsfamilier, indtil den franske adelsmand Jean Henri Huguetan d'Odyck købte godset i 1719.  Han havde tjent mange penge i den europæiske finansverden, og pengene og de gode forbindelser i hele Europa var med til at gøre ham populær ved hoffet. Han fik i 1720 titlen greve under navnet Gyldensteen, og da omdøbte han sit slot til Gyldensteen. Slottet har været i slægtens eje lige siden. Med tiden er meget jord blevet solgt fra, men godset har stadig et stort landbrug med en stor produktion af spiseløg og græskar.  

Slottets hovedfløj er opført 1640 i renæssancestil - på et voldsted med dybe grave og omkring år 1700 blev de lave vinkelformede sidefløje bygget til. Omkring år 1800 blev de to sidefløje forbundet til hovedbygningen via to bygninger, der er lidt højere end sidefløjene. Slottet er restaureret flere gange.

Slottet har en flot park, og I kan opleve parken på guidede ture. Bemærk at der ellers ikke er offentlig adgang til haven.

Slottet er ikke åbent for offentligheden, og I kan kun se det fra vejen.