VisitNordfyn

Cykeltur: Dallund-Ruten

Foto: VisitNordfyn
Aktiviteter
Turforslag
Adresse

Kirkevej 2

5471 Søndersø

Kontakt

E-mail:info@visitnordfyn.dk

Telefon:64812044

Dallund-Ruten fører dig forbi idylliske gadekær, smuk natur, gamle stationsbyer og vores fælles historie.

Cykelruten er 33 km lang, og ruten er på jævnt terræn langs små landeveje og stier uden meget traffik.

 

På turen kommer du forbi den flotte Særslev Kirke fra 1200-tallet, der er en åben vejkirke. Du kommer forbi Nordfyns landbrugsmarker med korn- og rapsmarker og smukke æbletræer og de gamle landsbyer som bl.a Sdr. Esterbølle. Du kommer også forbi skovområder og de gamle landsbyer Kosterslev og Vigerslev. Pas på, når turen går over den meget trafikerede vej Odensevejen. I Nordfyns tredjestørste by Søndersø kommer du forbi den gamle mølle og langs de små butikker ad vejen mellem byen og det gamle Dallund Slot, hvor du kan vælge at gå en tur rundt om søen foran slottet. Slottet er bygget omkring 1540 og er et meget smukt syn. 

Du kommer også forbi Glavendruplunden, hvor du kan se Glavendrupstenen, der er en runesten med Danmarks længste runeinskription. Du ser mindesmærker fra den nyere tids historie i den tidligere stationsby Skamby, hvor der var station på linjen Nordfyenske Jernbane fra 1882-1966. Du kan stadig se den gamle stationsbygning med rejsestald på Stationsvej 2, hvor der er privatbolig nu.

Turen går forbi de bølgende marker forbi den gamle landsby Jullerup og landsbyen Særslev, der blev anlagt sidst i vikingetiden og er præget af den meget lange hovedgade. Her kommer du også forbi statuen af Klaus Berntsen, der startede Særslev Højskole, der var i funktion fra 1882-1938 og uddannede mange lokale karle og piger.

Adresse

Kirkevej 2

5471 Søndersø

Facilities

Cykelture

For hele familien

Naturoplevelser

Kultur og historie

Relaterede produkter

Opdateret af: