Gå til indhold
Grøn oplevelse
©  Foto:

Dallund Slot ved Søndersø

Se den imponerende hvide slotsbygning ved Dallund, der stammer helt tilbage fra 1500-tallet - og gå tur rundt om den smukke sø foran slottet!

Dallund Slot ligger smukt ned til Dallund Sø.

Dallund kendes som herregård helt tilbage i 1300-tallet, men den ældste del af den nuværende bygning blev bygget i ca. 1520 af herremanden Eiler Bryske. Siden den tid er bygningen blevet udvidet og ombygget, indtil den ved en stor restaurering i 1849 fik dens nuværende udseende.

Slottet har bl.a. tilhørt familien Blixen-Finecke og blev efter den sidste baronesses død i 1926 købt på offentlig auktion af apoteker P. Helweg Mikkelsen, som senere overdrog Dallund til sygekasserne. Slottet er i dag ejet af søskendeparret Meike og Bjørn Bahnsen.

Dallund Slot bruges som konferencefaciliteter. Slottet har egen avl af biodynamiske grøntsager, fritgående høns samt egen honning

Dallund Sø

Dallund Slot og park er ikke åbent for publikum.

Man kan derimod nyde en gåtur rundt om søen, hvor Hjerteforeningen har etableret en afmærket Hjertesti. I området findes også naturlegeplads for børn samt fugletårn med udsigt over søen. Store grupper bedes træffe aftale.

I kan også tage på et helt særligt Natureventyr ved Dallund Slot - følg historien om Rævinden Ulla på en sjov rute for hele familien. Læs mere om hvordan I tager på Natureventyr på Nordfyn!

Fiskeri i søen er ikke tilladt uden forudgående aftale.

Vi ses på: