Stien i Otterup Byskov i efterår og vinter med træer i gyldne farver

Motionsruten - den Røde Kløversti i Otterup

Foto: Sofie Ehrhorn

Den Røde Kløversti er en skøn rute i den flotte og afvekslende natur, som du finder ud for Otterup!

Den Røde Kløversti i Otterup er på 9,3 km, og den egner sig både til at en skøn vandretur og en frisk cykeltur. Ruten har både start og mål på Torvet i Otterup. Ruten er markeret af røde Kløversti-skilte. Det er en meget flad rute, og den maksimale stigning er på 2,9%.

Klik på kortet og zoom ind for at finde din rute.

Under kortet finder du inspiration og oplevelser på ruten.

Kort over den røde kløversti ved Otterup

Sådan kommer du til den Røde Kløversti

Der er parkeringspladser på Torvet, på Søndergade 2 ved biblioteket og ved Otterup Byskov på Otterup Mose 2.

Der er busrute mellem Otterup og Odense - kig efter rute 140. Du kan finde din tur på rejseplanen.dk

Hvis du vil til Otterup fra et andet sted på Nordfyn eller fra en nabokommune, er det muligt at bestille en flextur. Læs mere om flextur her.

Den Røde Kløversti er en skøn natur rundt i den dejlige natur, som du oplever lige uden for byen.

Egense og det inddæmmede land

Turen går ad landevejen rundt i det idylliske landskab, hvor der har været landbrug i mange år - og før det var her vand! Egense nævnes første gang i 1427, og det er sammensat af ordene ege-næs. Her sydøst for lå der et næs bevokset af egetræer omgivet af vand på tre sider. Egense Fjord strakte sig som en åben vandvej fra Nærå Strand til Egensedybet i Odense Fjord. I 1781-83 gennemførte Joachim Godske Moltke fra godset Egebjerggård en inddæmning af Krogsbølle Fjord, og det tørlagde den ene side af området. I 1818 gennemførte godsejer Elias Møller fra Østrupgaard en inddæmning af Fjordmarken, og det tørlagde området på den anden side. Så nu kan du cykle eller gå her og nyde naturen og fuglesangen!

I middelalderen lå der en kirke i Egense, men den blev revet ned under Reformationen. Døbefonten derfra stod i mange år som fuglebad i præstens have, men i dag tjener den igen som døbefont i Hasmark Kirke, der blev opført i 1892.

Otterup Byskov

Otterup Byskov består af en dejlig varieret skov, der blev plantet i 1993-94, og den gamle Otterup Mose. Her kan du nyde den flotte natur, og i denne skov må man gerne gå rundt også udenfor stierne - så er der nogen der har lyst til at lege i skoven eller udforske naturen, så er der god plads til at udfolde sig! Der er også borde-bænkesæt, hvor I kan nyde madpakken eller lidt at drikke og slappe lidt af.

Der er masser af muligheder i Otterup by for at købe noget at drikke og lidt lækkert at spise. Butikkerne og cafeerne ligger tæt på Torvet i centrum af byen.