Sti gennem skoven ved Skåstrup

Lokalruten - den Grønne Kløversti ved Skåstrup

Foto: Casper Hansen

Den Grønne Kløversti ved Skåstrup er en kort rute, hvor du kommer forbi den gamle landsby, skov og eng - og den højeste bakke i miles omkreds!

Den Grønne Kløversti er en kort rute på 3 km. Ruten har både start og mål i landsbyen Skåstrup. Ruten er markeret af grønne Kløversti-skilte. Det er et lidt bakket terræn, men den maksimale stigning er 3,6%.

Klik på kortet og zoom ind for at finde din rute.

Under kortet finder du inspiration og oplevelser på ruten.

Kort over den Grønne Kløversti ved Skåstrup fra udinaturen.dk

Sådan kommer du til den Grønne Kløversti

Der er som oftest parkeringsmuligheder ved forsamlingshuset på Skåstrupvej 49, og ellers er der også mange parkeringspladser ved Skåstrup Strand, som ligger tæt på.

Hvis du vil til Skåstrup fra et andet sted på Nordfyn eller fra en nabokommune, er det muligt at bestille en flextur. Læs mere om flextur her.

Den gamle landsby Skåstrup har bevaret det gamle gadekær, de gamle huse og det oprindelige gadenet. Så det er en rigtig hyggelig lille tur i den gamle fynske landsby, man bevæger sig ud i på denne korte rute.

I dag er Skåstrup Strand mest kendt som et sommerhusområde, men landsbyen har eksisteret i mange år, og som man kan se på gravhøjene, så har der boet mennesker i det frugtbare område i tusinder af år.

Ruten slår også et smut forbi den dejlige skov, hvor I kan nyde fuglesangen.

På turen kommer I også forbi det højeste sted i miles omkreds, nemlig Mount Mejlskov. Gå op på toppen og se hvor langt I kan se! Mount Mejlskov er den lokale kælkebakke, og her ved foden af bakken ligger der også shelters og et bålsted, hvor man kan slappe af og nyde den medbragte kaffe eller kakao.