Gyldensteen Strand

Gyldensteen Strand - fra havbund til landbrug og tilbage igen

Gyldensteen Strand er Fyns største naturgenopretning. Det 616 ha store område var tidligere dæmmet ind. I det inddæmmede område var der marker og landbrugsjord, men nu er digerne væk fra kysten, og vandet er kommet tilbage. Det er den store danske fond Aage V. Jensen Naturfond, der har købt området og har genskabt en lavvandet kystlagune, ferskvandssø og en rørskov.

Her er gode vandrestier, og der er en fantastisk udsigt. I kan se endnu mere fra de to fugletårne. Tag madkurv med og nyd maden i Naturrummet, der er et stort åbent rum med tag og masser af borde og bænke.

Tærskeladen

Hver søndag kl. 13.00-15.00 fra medio maj til ultimo august er der åbent i Tærskeladen på parkeringspladsen ved Gyldensteen Strand. Her står frivillige klar til at fortælle jer mere om området og det store naturprojekt, og I kan låne fangstnet, fangstbakker og mikroskoper.

I Tærskeladen kan I også se Holger Garnaks imponerende stensamling med sten fra Æbelø lige over for Gyldensteen Strand.

Guidet tur

Har I lyst til en guidet tur på Gyldensteen Strand? I kan hyre en guide, der vil tage jer med på en tur, hvor I får en masse at vide om det smukke område. Kontakt VisitNordfyn på tlf. 6481 2044 eller send en mail til info@visitnordfyn.dk for at få kontakt til guiderne.

Del denne side

Opdateret af:

VisitNordfyn info@visitnordfyn.dk
 

Kontakt

Adresse

Gyldensteensvej
5400 Bogense

Telefon

+45 33132145

Fakta

  • Type

    • Sump
    • Strand
    • Naturreservat
    • Fjord

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.13260593
Latitude : 55.575128143