Sejlture på M/S Castor

Foto: Bent Nygaard Larsen

Så er M/S Castor igen klar til at sejle ud med passagerer! Book en sørøvertur, en tur mod Æbelø eller bare en tur ud på havet. Eller lej båden og bliv kaptajn for en dag!

Sejltur på havet er altid dejligt - og hver sommer sejler M/S Castor ud fra Bogense Havn på en masse spændende sejlture.

Ta' med og få masser af oplevelser!

Book sejlture på M/S Castor!

Der er sejlture hver sommer, og du kan læse om sejlturene herunder!

Sørøvertur på M/S Castor

O høj, er alle landkrabberne klar? Ta' med piraten på jagt efter den forsvundne sørøverskat i efterårsferien den 16. oktober! Først skal der dog kapre...

Oplev Bogense fra havet!

Se Bogense fra havet og nyd kaffe og kage samtidig om bord på det gode skib Castor på efterårsferiens hyggeligste tur fredag den 16. oktober!

Sørøvertur på M/S Castor - på film!

Foto: Kenneth Sørøver

Bliv kaptajn for en dag!

Book skibet Castor til chartersejlads!

Skal du arrangere en fest, fisketur på havet eller familiekomsammen, kan du byde dine gæster på en anderledes oplevelse med Castor. Sejl, hvorhen I vil - du sætter kursen!

Lær at sætte sejl, fisk fra skibet, tag på svømmeture, leg matroser for en dag, bestil en guide eller tag på sørøvertur med en rigtig sørøver - kun fantasien sætter grænser.

M/S Castor er  klar til at indtage havet. Hun er udstyret med højttaleranlæg og teleslynge for hørehæmmede, samt mulighed for tilslutning af projektor o.l., så I kan også holde firmaarrangementer. 

Det er helt op til jer, om I vælger selv at medbringe forplejning, eller om I vil lade os arrangere catering under turen – alt fra sandwiches til tapasplatte - naturligvis efter jeres ønske.

Max antal passagerer: 39 personer
Ved spisning under dæk: 25 personer
Skibet er desværre ikke egnet til gangbesværede.

Kontakt os og lad os arrangere din tur! Hør mere om priser på tlf. 6481 2044/ e-mail info@visitnordfyn.dk

Hov - er Castor ikke brændt?

Bare rolig, hun bliver klar til at sejle igen...

I september 2018 brændte Castor i Bogense Gl. Havn. Skibet lå ved kaj, da skipperen så, at der kom røg fra maskinrummet. Og så gik alarmen, folk stimlede til, og himlen blev dækket af tyk sort røg... Brandfolkene fik ret hurtigt kontrol over ilden, men skaderne viste sig desværre at være værre end først antaget. Træskibet blev erklæret totalskadet, og der skulle en genopbygning til. Det var ikke kun skroget, der brændte, der gik også ild i ledninger og slanger.

Derfor kom Castor på værft, og værftsbesøget i Egernsund blev en stor omgang, hvor de også fandt rådne planker i bagbords – og styrbords side.  Castor er nu under reparation, og hun er klar til at sejle igen til sæson 2020. Hun får hjælp af galeasen Aventura fra Middelfart, der sejler alle turene i juli 2020.

På sejltur med M/S Castor!

Foto: M/S Castor film stillbillede/VisitNordfyn

Fra fiskeri i Nordsøen til tursejlads ved Æbelø

Vidste du, at Castor faktisk er en gammel dame?

M/S Castor blev bygget i Esbjerg i 1936 og var indtil midt i 1950'erne fiskerbåd i Nordsøen.
I 1960'erne blev skibet bygget om og blev indrettet som lejrskoleskib for unge kriminelle. Senere kom Castor til at sejle med turister, lokale og chartergæster som var med på togter i Kattegat og Lillebælt.

I 1996 blev skibet købt af en kreds af borgere i Bogense, hvor hun siden har haft sin plads i den gamle havn. I 2014 gik Castor fra at være et aktieselskab til at blive Den Selvejende Institution Castor af Bogense. Det gav mulighed for at søge fonde og tilskud til driften. Turskibet er 52 fod langt og 16 fod bredt. Det vejer 40 ton, har en dybgang på 3 meter og medtager 39 passagerer.