Cykelkort over Flyvesandsruten

Cykeltur: Flyvesands-ruten

Foto: VisitNordfyn
Aktiviteter
Turforslag
Adresse

Flyvesandsvej

5450 Otterup

Kontakt

E-mail:info@visitnordfyn.dk

Telefon:64812044

Cykelruten ud til Flyvesandet er en dejlig, men lidt udfordrende rute. Du cykler ad små veje, der ikke er særligt trafikerede.

Ruten er på 24 km i alt.

Du kommer forbi skøn natur på vej ud mod Fyns eneste strand med sandklitter, og du kommer også forbi både skov og søer ved Dalene og Rishave. Ruten går forbi flere af sommerhusområderne ved Tørresø og Fuglsang, så du kan roligt begive dig ud på turen fra sommerhuset. Der er mulighed for at hente lidt forsyninger til ruten ved Bårdesø Brugs og ved Egeby Frugtplantage, hvor du kan købe friske frugter i sæsonen og juice og æblemost.

På ruten passerer du to gange Einsidelsborg Pumpekanal, der blev anlagt som en del af arbejdet på at inddæmme Krogsbølle Fjord. Det var ejeren af det nuværende Egebjerggård, Joachim Godske lensgreve Moltke, som begyndte arbejdet på at inddæmme fjorden i 1781-82, og der blev foretaget mere arbejde på inddæmningen i løbet af 1800-tallet. Før den tid var fjorden meget større, og langs ruten cykler du faktisk på gammel fjordbund.

Du kommer også forbi Kørup Slot og den gamle landsby Roerslev, og du får et godt udkig over det ægte fynske landskab på din cykeltur.

Adresse

Flyvesandsvej

5450 Otterup

Facilities

Længde i km.

Strækning

Cykelture

For hele familien

Naturoplevelser

Kultur og historie

Lokale smagsoplevelser

Relaterede produkter

Opdateret af: