Dallund Sø set fra luftperspektiv

Stien rundt om Dallund Sø

Foto: Viggo Lind

Turen rundt om Dallund Sø byder på skov, moseområder, Lunde å og en flot udsigt ud over søen og det smukke Dallund Slot!

Stien rundt om Dallund Sø er en afmærket rute på ca. 5,5 km. Ruten selve søen rundt er på ca. 2,5 km.

Det er en Hjertesti og en del af Kløverruterne, så der er afmærket med røde hjerteskilte og sorte kløverskilte. Der er et par bænke undervejs på ruten. Ruten er i fladt terræn på en jævn sti, og det er også tilgængeligt for kørestole og barnevogne.

Klik på kortet og zoom ind for at finde din rute.

Under kortet finder du inspiration og oplevelser på ruten.

Kort over stien rundt om Dallund Sø

Sådan kommer du til stien rundt om Dallund Sø

Stien begynder ved krydset Dallundvej/Kirsebærlunden ved Dallundvej 20 inde i Søndersø og går til Dallund Sø, forbi Dallund Slot og tilbage igen. Man kan også vælge kun at gå rundt om søen.

I Søndersø er det muligt at parkere ved biblioteket på Odensevej 8, hvorfra man kan gå ad ruten ved Dallundvej. Det er også muligt at parkere på parkeringspladsen ved Dallund Slot ved Dallundvej 63.

Mellem Odense og Søndersø og Bogense kan du tage bus 191 og stå af ved rundkørslen Odensevej/Dallundvej. Tjek tiderne på rejseplanen.dk

 

Stien begynder på den gamle Dallundvej med flere velbevarede idylliske gamle huse, så man kan forestille sig hvordan her så ud før i tiden, da Søndersø lå mellem herregårdene ved Dallund og Margård og ikke havde udviklet sig til en industriby.

Der er 1 km ud til Dallund Sø, hvor Dallund Slot ligger flot ved søbredden. Dallund hørte allerede i 1300-tallet under den adelige slægt Bryske, der havde en stor gård her. Den ældste del af den nuværende hovedbygning blev bygget i 1520 af Eiler Bryske, og siden er slottet blevet bygget om flere gange, inden det fik sit nuværende udseende i 1849 efter en omfattende renovering.

Slægten Bryske mistede slottet efter Svenskekrigene i 1657-1660, hvor svenske soldater hærgede og plyndrede Dallund. I 1722 købte oberst Günther Didrik von Finecke Dallund, og det var i slægten Blixen-Fineckes eje indtil 1915. Efter den sidste baronesse Blixen-Fineckes død i 1926 blev hovedbygningen købt af apoteker Mikkelsen fra Odense, som indrettede det til rekreationshjem for syge. I dag er Dallund Slot overnatnings- og konferencested.

Dallund Sø har eksisteret i mange tusind år. Det er en smuk og klar sø med god udsigt fra fugletårnet. Der er løvskov omkring søen, og man finder også en lille å - det er Lunde å, der løber herfra og ud i Odense Fjord.