En lille pige går og en lille pige cykler sammen på den blå kløversti i Søndersø

Motionsruten - den Blå Kløversti i Søndersø

Foto: Nina Flintegaard

Den Blå Kløversti i Søndersø giver sjov motion og masser af muligheder for at lege for både store og små!

Den Blå Kløversti i Søndersø er på 5,2 km. Ruten har både start og mål ved pylonen ved Søndersø Bypark på Toftekær 7 og er markeret af blå Kløversti-skilte. Ruten er lidt bakket, men den maksimale stigning er på 4,8%.

Klik på kortet og zoom ind for at finde din rute.

Under kortet finder du inspiration og oplevelser på ruten.

Kort over den blå kløversti på udinaturen.dk

Sådan kommer du til den Blå Kløversti

Der er parkeringspladser på Carlsvej overfor Edelkær og overfor Tofteparken.

Der er busrute mellem Søndersø og Odense og mellem Bogense og Søndersø - kig efter rute 191 og 192. Du kan finde din tur på rejseplanen.dk

Hvis du vil til Søndersø fra et andet sted på Nordfyn eller fra en nabokommune, er det muligt at bestille en flextur. Læs mere om flextur her.

Der er også cykelruter, der fører forbi Søndersø. Se cykelruter her.

Den Blå Kløversti i Søndersø kaldes også motionsruten, fordi ruten byder på masser af muligheder for at at få sjov motion og leg.

Ruten begynder ved Søndersø Bypark, hvor alle i alle aldre kan lege med: Der er udendørs fitnessredskaber, et gigantisk klatre-net, legeplads for de mindste og skater- og løbehjulbane og boldbaner. Der er også bænke, hvor man kan få pusten eller nyde lidt at spise og drikke?

Turen går langs stierne i Søndersø, så der er god mulighed for at løbe eller cykle hurtigt på denne rute.

Legepladser og grønne områder

I det grønne område på stien mellem Nordmarksvej og Sandvad ligger flere små legepladser, og der ligger også en shelterplads med plads til ca. 6 personer. Her kan alle overnatte efter først til mølle-princippet. Der er også en bålplads, hvis I har lyst til at hygge lidt ved bålet. Husk at tage brænde med!

Tæt på har arkæologer fundet resterne af Danmarks største kogegrubefelter fra bronzealderen. Det er steder med mange nedgravninger fyldt med sten, der har været udsat for ild mange gange. De har sandsynligvis været kultsteder, hvor man måske har ofret til guderne - og Søndersø har altså været et stort kultsted.

Ruten går også forbi flere små søer og masser af grønne områder. Der er også flere legepladser, der er perfekt til et kort ophold sammen med børnene???

Der er bænke flere steder på ruten, og ellers kan I tage et tæppe med til at brede ud, hvis I også har lyst til en lille pause.

Hvis I skal have lækre sandwiches eller snacks og drikkevarer med på turen, er der flere dagligvarebutikker i Søndersø tæt på Byparken og ved rundkørslen ved Odensevej.