VisitNordfyn
herregården Hofmansgave

Bustur til Hofmansgave

Hofmansgave er en gammel herregård, hvor Hofman-Bang-slægten engang boede. I dag er herregården ejet af en stifltelse, som driver et moderne landbrug med mange afgrøder samt automatiserede stalde.

Historisk park

Hofman-Bang-slægten boede på herregården i flere generationer. De var alle videnskabsmænd, botanikere og kunstnere, og derfor var landbruget og parken meget interessant for dem. Hofmansgave er i dag en stiftelse og kan kun ses udefra, derimod er der året rundt adgang til parken med mange sjældne træer og planter.

I parken ligger Danmarks Kartoffelmuseum, der er åbent fra påske til oktober. Her kan du se en lille gennemgang af kartoflens historie.

Skitser og skulpturer lavet af søstrene Ellen og Ausa Hofman-Bang er udstillet i det lille skitsemuseum. Søstrene Hofman-Bang blev de sidste beboere på godset.

Entré kr. 10,- Guidet rundvisning i parken efter forudgående aftale kr. 500,-

Moderne landbrug

Godset Hofmansgave er i dag en stor moderne agroindustriel virksomhed, som blandt andet dyrker hvede, byg, majs, spinatfrø, græsfrø samt juletræer og pyntegrønt. Der produceres mælk fra en højtydende malkebesætning. Staldene er højt automatiserede med blandt andet et antal malkerobotter.

Efter aftale kan rundvisning i landbruget arrangeres for 500 kr.

Værd at vide

  • Tid: 1,5 time
  • Entrépris til skitsemuseum: Kr. 10,-
  • Pris for guide: Kr. 500,-
  • Handicapvenlig
T4æer i Hofmansgaves park
Kontakt Jette Kærgaard om ture for busser og grupper
Skal vi arrangere turen for dig?

Salgschef

jek@neet.dk

Direkte:+45 40434885

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Hofmansgavevej

Koordinater

Længdegrad : 10.484573

Breddegrad : 55.538753