Smag på Nordfyn

Foto: Jens Wognsen

Fra candyfloss til frisk fisk... Nordfyn har det hele. Find de bedste fødevarer i gårdbutikker, vejboder og gourmetbutikker eller nyd maden på en god restaurant.

På Nordfyn er der alt, hvad du kan drømme om: Lækre asparges, champignons, løg, æbler, kirsebær og græskar og meget mere. Køb det i en af gårdbutikkerne eller gå ind i de lokale supermarkeder, hvor du også kan købe nordfynske varer med hjem. Eller parker ved en af de mange vejboder og få lidt lækkert med hjem til aftensmaden. Få en smagsoplevelse i særklasse!

Mangler du souvenirs? Så kan du købe chokolade fra den lokale chokolatier l'Artisan ved Vinspecialisten Bogense, de bedste oste ved Ostehuset i Otterup, æblesaft ved Egeby Frugt og meget, meget mere - nyd den lokale mad!

Leder du efter et godt sted at spise? Så finder du de gode caféer og restauranter på Nordfyn. alt efter om du har lyst til tapas, fiskebuffet, bisonburger eller god gammeldaws dansk middag.

Nordfyns bedste spisesteder

Find de bedste restauranter og caféer i Bogense, Otterup, Hasmark, Morud og Søndersø!

Restauranter og caféer i Bogense og omegn

Leder du efter et sted at spise i Bogense? Find restauranter og caféer i Bogense og omegn!

Restauranter og caféer i Otterup og omegn

Find et godt sted at spise i Otterup eller Hasmark!

Restauranter og caféer i Morud og Søndersø

Leder du efter et godt sted at spise i Morud eller Søndersø?

Smadremanden og nordfynske kager!

Gårdbutikker, gourmetoplevelser og markeder

Gårdbutikker og gourmetoplevelser på Nordfyn

Nyd den lækreste honning, de bedste jordbær, kartofler, kirsebær og æbler direkte fra frugtavleren, og selvfølgelig det gode kød fra kvæget på gården. Find mad fra Nordfyns gårdbutikker! Og find bagerne og de butikker, hvor du får den bedste ost, fisk, vin og kød!

Bogense Torvemarked

Hver torsdag fra 9-15 er der torvemarked i Bogense med grøntsager, lækker ost og mange spændende varer - kom og kig!

Bogense Maskintorsk

Hvad er den mest nordfynske mad? Der er nogen, der siger det er Bogense Maskintorsk, som fiskerne lavede ved at lade kogt torsk simre på kutterens maskine, til de blev sultne...

Bogense Maskintorsk

Foto: Colourbox

Opskrift:

1 kg hel torsk/750 g torskefilet

3-400 g selleri

Smør

salt, peber og sennepskorn efter behag

Torsken renses og skæres i skiver. Smør en gryde med smør. Selleri skæres i tynde skiver. Læg på skift fisk og selleri i gryden med smør og krydderier mellem lagene - torsk skal være både øverst og nederst. Simrer under låg ved svag varme i ca. 1 time. Server direkte fra gyden med kogte kartofler til.

Brødrene Price har lavet en version af retten - se den her!