Sjov ved stranden - Blå Flag-aktiviteter på Nordfyn

Så er der sjove strandaktiviteter på Nordfyn! Find strand og dato her og vær med til at udforske stranden sammen med naturvejlederne!

Hvordan spiser krabber? Har de tænder - og findes der mon krabbekærester? Lær at fange krabber og få mere at vide om krabbens liv under overfladen. Vi ser hvad vandet har skyllet op på stranden og finder måske både tanglopper, vandmænd og småfisk på det lave vand. Hvis I har lyst, kan I også bygge seje sandslotte i vandkanten.

De veloplagte og glade naturvejledere er klar til at fortælle om alt det, vi finder.

Det er muligt at låne net og spande, men I må gerne tage jeres egen spand og net med, hvis I har det. 

Se efter naturvejlederens Blå Flag på stranden.

Strandaktiviteter 2020

1. juli kl. 10-12, Bogense Søbad: Livet på det dybe vand - vær med til at undersøge livet under havoverfladen lige rundt om Bogense Søbad. Lån en vandkikkert, en spand og net og få naturvejlederne til at fortælle om det, du fanger.

1. juli kl. 13-15, Skåstrup Strand: Livet på det lave vand - vær med til at undersøge liver under havoverfladen ved det lave vand på Skåstrup Strand. Vi går på jagt med net, stryg og undervandskikkerter.

2. juli kl. 10-12, Hasmark Strand: Opskylsdetektiv og sandslotskonkurrence! Tag med naturvejlederne på opdagelse langs stranden. Vi snakker om det vi finder og bruger bagefter noget af det til en sandslots-konkurrence. Medbring gerne din egen spand og skovl.

2. juli kl. 13-15, Flyvesandet: Naturen og livet ved stranden - naturvejledning for børn. Vi går på opdagelse i området langs kysten. Måske ser vi sæler, marsvin eller havørne og måske er vi heldige at finde forsteninger

3. juli kl. 10-12, Fuglsang Strand: Kreativitet ved stranden. Tag med naturvejlederne på tingfinderi langs stranden og i hegnene heromkring. Måske kan vi finde noget spændende, vi kan bruge til noget, lave smykker ud af skaller eller strandsneglehuse eller lære at flette med græs!