©  Foto:

Morud

Morud ligger i de mest idylliske omgivelser ved bakke, dal, store skove og hyggelige gamle bindingsværkshuse, og i 2021 kunne byen fejre 600 års-jubilæum.

Helt anderledes end i resten af Nordfyns Kommune, der ligger på ”Sletten”, som er helt flad, ligger Morud i et smukt kuperet terræn med skove. Navnet Morud er måske dannet af mo, der er en slags sort ler, og endelsen -rud, der betyder rydning. Det første, vi har bevaret på skrift, er fra 1421, hvor byen benævnes Morwth. Derfor kunne byen i år 2021 fejre 600 års-jubilæum!

Byen ligger på den gamle hovedvej over Fyn, Rugårds Landevej. I det hele taget har byen udviklet sig ved at ligge godt med hensyn til transport.

Morud ligger i dag nær ved motorvejen og ikke langt fra Odense, og derfor er byen en populær bosætningsby.

Skal man have købt ind, kan det foregå i Morud Dagli’Brugs.

Indbyggertal: Omkring 1.750 indbyggere.

Jernbanen

Fra 1911 til 1966 havde Morud en station ved Den Nordvestfyenske Jernbane mellem Middelfart, Brenderup og Odense. Den karakteristiske stationsbygning, magen til de andre på banelinjen, står stadig og er privatejet.

Bevæg dig

Der er mange muligheder for fysisk udfoldelse i Langesø Hallerne og det nærliggende Morud Friluftsbad. Man kan også vælge at bruge de forskellige faciliteter ved Langesø Slot: MTB-sti, golfbane, fodboldgolf, leje en båd og sejle på Langesø og måske fiske - eller bare gå en tur i Langesøskovene eller Morud Skov.

Noget at spise og drikke

Hvis man er blevet sulten ovenpå anstrengelserne, er der gode muligheder for at få stillet sulten. For eksempel i Douglashuset ved Langesø Golf, ved Langesø Vaffelhus ved søen eller i den nærliggende tidligere kongeligt privilegerede kro Mørkenborg Kro.

På restauranten ved Ditlevsdal Bison Farm, kan man nyde sin mad med udsigt til de imponerende bisoner og evt. komme på en guidet tur rundt mellem dem.