©  Foto:

Kunst fra Nordfyn i Bogense Vandtårn

Se kunst fra Nordfyn, når Marianne Lindberg Jepsen og Malou Benoni Willumsen udstiller i Bogense Vandtårn - og oplev Bogense fra toppen af vandtårnet!

Besøg Bogense Vandtårn og oplev 20 spændende værker fra 2 nordfynske kunstnere med hver deres kunstneriske udtryk.

Malou Benoni Willumsens motiver udspringer af ord og penselstrøg. Hendes inspiration starter med en leg med ord, former og komposition. Dette brydes ned og “forstyrres” af de abstrakte penselsstrøg, som så igen ændres og går fra abstrakt til figurativt, som et ord der høres i et abstrakt lydunivers og måske genkendes og skaber mening, fortællinger og liv. Malou håber, at de udstillede billeder vil tale til dig på den ene eller den anden måde.

⇒ Se mere på visitnordfyn.dk/malou-benoni-art

Marianne Lindberg Jepsen har deltaget på flere censurerede udstillinger i ind- og udland. Hun arbejder med maleri og grafik, og udstillingen vil byde på begge dele - også helt nye værker. En tidlig interesse for surrealistisk kunst gør sig gældende i hendes motivvalg, hvor fx tang, fugl og menneske på billedfladen fremstår parallelt i naturlige skikkelser og surreale sammenhænge. Marianne Lindberg Jepsen udstiller malerier og grafiske værker inspireret af livets underfundigheder, menneske og natur.

⇒ Se mere på visitnordfyn.dk/kunstner-marianne-lindberg-jepsen

Se Bogense og Kattegat fra oven

Du får også muligheden for at se Bogense og Kattegat lidt fra oven. Du kan gå op af de mange trin i vandtårnets smalle trappe og gå ud på udsigtsplatformen. Herfra kan du nyde udsigten over den hyggelige gamle købstad og det glimtende hav med de mange små øer og Æbelø i baggrunden.

Bogense Vandtårn

Bogense Vandtårn blev indviet den 24. november 1910 i forbindelse med igangsætningen af byens vandværk.
Tårnet er 25 alen højt ( ca. 16 meter) og diameteren er 25 fod ( ca. 8 meter). Tårnet er tegnet af arkitekt Gundlach-Petersen og er en mindre udgave af vandtårnet i Fredericia opført 1909.  Vandtårnets vandrør blev definitivt lukket i 1996, og i dag bliver tårnet brugt som udstillingssted - og når det er åbent, kan man også nyde den pragtfulde udsigt derfra.

⇒ Læs mere om Bogense Vandtårn

Praktisk information

Der er gratis adgang.

Udstillingen tilses af Turismens Venner og er arrangeret af VisitNordfyn.

Åbningstider

28. marts - til 30. juni: Lørdag – søndag og helligdage kl. 11-16
1. juli til 11. august: Onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag kl. 11-16
17. august -27. oktober : Lørdag og søndag kl. 11-16