Gå til indhold
©  Foto:

Den Grønne Sti i Otterup

Den skønne sti på i alt 8,4 km fører dig omkring de grønne områder omkring Otterup, vikingefortiden og en tur gennem selve Otterup by. I 2022 kan du finde trolde på en del af ruten - tag med på troldejagt, hvis du tør...

Den Grønne Sti er en sti, der går langs de grønne områder omkring Otterup. Stien følger Søndre Landkanal forbi flere små søer og går tilbage til byen ved Otterup Mose og Otterup Byskov. Her kan du nyde den skønne natur og bølgende raps- og kornmarker kun kort vej fra byen. På stien kommer du også forbi Otterup Hundeskov.

Ruten hele vejen rundt er 8,4 km.

Turen kan tages både til fods eller på cykel.

Den Grønne Sti slår et slag forbi den lille bakketop Galgedil ved Fresiavænget. Her har der boet mennesker i flere tusind år. Der er fundet spor af bebyggelser fra yngre stenalder (4.000-1.000 år f. Kr.), yngre bronzealder (1.000-500 f.Kr.), ældre jernalder (500 f. Kr.-200 e. Kr.) og yngre jernalder (700-1000 e. Kr.). Der er også udgravet en stor begravelsesplads fra vikingetiden. I 900-tallet var der blevet begravet mere end 60 personer her, som både fik nøgler, perler, våben og mad med i gravene. Det er faktisk efter gravene, at bakken har fået navnet Galgedil - i 1700-tallet begyndte man at hente sand her og opdagede skeletterne under sandet. Derfor gik man ud fra, at der havde stået en galge her.

I dag er der ingen vikinger, men der er en skøn udsigt over det flade slettelandskab.

2007 og 2022

Den Grønne Sti går rundt om Otterup By, og her har du har mulighed for at tage bynære grønne pusterum til fods eller på cykel. Den første del af stien blev etableret i 2007, og nu i 2022 sluttes ringen med en etape, der forbinder stien i øst ved Otterup Hundeskov med stien i vest ved Otterup Byskov.

Den nye del af ruten leder dig langs grønne veje og grønne oaser gennem byen, over broen, forbi byens rådhus, torv og bibliotek, gennem bypark og villakvarter.

Den nye etape er 3,4 km, men der er mulighed for en smutvej på blot 2 km.

Tag på troldejagt!

I anledningen af, at Den Grønne Sti i Otterup får endnu en etape, kan du komme med på troldejagt i det fri. Mød Shrek, Mumitrolden, Paja fra Troldeliv – og seks andre trolde, når du og familien fra 9. juni til 23. oktober 2022 ni steder langs ruten kan møde forskellige trolde fra litteraturens verden.

Det er på den 3,4 km lange nye del af stien, at troldeposterne er placeret. Vær opmærksom på, at selve troldejagten kun er på den nye del af stien og derfor ikke starter og slutter det samme sted.

Gennem ni poster tager I med på rejse i troldenes verden og de forskellige troldefigurer, alt fra fæle og farlige monstre til buttede og godmodige mumier. Hver post byder både på en introduktion til en troldefortælling, illustrationer fra lokale billedkunstelever og en aktivitet til børnene. Der er et spørgsmål på hver tavle. Kan I svare på alle spørgsmålene?

Troldejagt med troldekort

I kan tage på troldejagt med et troldekort. Print troldekortet ud og skriv jeres svar på spørgsmålene undervejs. Kortet kan også hentes på Otterup Bibliotek (Søndergade 2, 5450 Otterup).
Når I har alle svarene klar, kan I vise det udfyldte troldekort i SuperBrugsen Otterups bager (Nørregade 2, 5450 Otterup) og få en lille præmie. Hvis I skriver jeres mailadresse på troldekortet og afleverer det, kan I samtidig deltage i en månedlig lodtrækning om et Gavekort Nordfyn, som kan bruges lokalt. Hvis I indleverer troldekortet, indvilliger I samtidig i, at Nordfyns Kommune opbevarer jeres mailadresse indtil den månedlige lodtrækning. Mailadressen vil kun blive brugt som kontakt, hvis I vinder, og bliver kun opbevaret indtil lodtrækningen.

Troldejagt med Woop

I kan bruge app’en Woop og finde jagten ”Troldejagt i Otterup”, hvor I skal skal svare på spørgsmål ved hver trold. Når I har gennemført, kan I tage et screenshot af Woop-app’en, som vises i SuperBrugsen Otterups bager, hvor I vil få en lille præmie. I kan også sende skærmbilledet til troldejagt@nordfynskommune.dk og derved deltage i en månedlig lodtrækning om et Gavekort Nordfyn, som kan bruges lokalt.''

⇒ Læs mere om troldejagten her!