Dalene på Nordfyn

Dalene skov ved Roerslev

Foto: Ole Grost
Attraktioner
Naturområder
I skovens dybe stille ro ved Dalene finder du mange spor af Nordfyns fortid, og her er der også dejligt at gå tur under de høje træer!
Adresse

Dalene

5450 Otterup

Dalene mellem Roerslev og Bederslev er en skøn skov med høje træer i en tunneldal fra istiden. Her er to store gravhøje, og du kan også se højagre fra middelalderen.

Der er mange stier i området, hvor du kan udforske skoven og dens historiske mindesmærker.

Dalene ligger på Sletten, som er det store, flade område, der udgør det meste af Nordfyns område. Det er en såkaldt moræneflade, der er skabt under isen i den sidste istid. Her blev også tunneldale som Dalene skabt af vandstrømme under isen.

Der er mange dyr og fugle i skoven, og du kan være heldig at se dådyr, musvågen, en ravn eller måske høre flagspætten.

Spor af historien

Gravhøjene finder du ca. 1,3 km fra Roerslev mod Dalene. Gå ind ad første skovvej til højre, hold endnu engang til højre, og efter ca. 0,5 km kan du på skovvejens venstre side se Baunehøj, som er en gravhøj fra oldtiden. 300 meter længere fremme på skovvejens højre side kan du se Vesterhøj, som er en gravhøj fra yngre stenalder. Baunehøj har sit navn, fordi den i nyere tid har været brugt til at tænde advarselsbål - baun - på.

Højagrene kan du måske fornemme, når du går i skoven. I middelalderen var her nemlig landbrugsmarker, og de blev pløjet på den måde, at der opstod en bølgeform af lange høje rygge på 10-20 m bredde adskilt af ca 1 m dybe furer. Furerne vil automatisk opsamle og bortdræne vand, hvilket betyder at i våde år er der godt udbytte på det højeste, og i tørre år er der godt udbytte på det laveste af ageren. 

Adresse

Dalene

5450 Otterup

Facilities

Skov

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af