Rosenfestival - rosendekoration Adelgade

Nordfyns Rosenfestival

Rosenfestivalen er Nordfyns største event med mere end 100.000 roser i kæmpe rosendekorationer og udsmykninger overalt i Bogense, kunst- og madmarked og masser af hygge!

Rosenfestivalen afholdes hvert år den 1. weekend i august, og Danmarks smukkeste købstad Bogense er udsmykket med mere end 100.000 roser. I bymidten er spændende boder med kunst og kunsthåndværk, der er fødevaremarked på Torvet, musik og underholdning overalt i byen, og der er smukke udstillinger i Bogense Kirke og på Bogense Rådhus. Eller sådan plejer det at være... For også Rosenfestivalen i Bogense blev aflyst i 2020 på grund af coronapandemien.

Rosenudsmykning 2020

Alternativ Rosenfestival 2020

Bogense og resten af Nordfyn udsmykkes med 175 rosenkummer med de skønneste blomstrende roser i 4-6 uger hen over sommeren  i bymidten i Bogense, men i år også i Otterup og i Søndersø samt andre fine steder, bl.a. indgangsområder ved Nordfyns 4 campingpladser. Udsmykning varer ved, så længe roserne står flot.

Roser, guidede ture i rosenmarkerne, musik i byen og gode tilbud!

Der er ikke rosenfestival i 2020 - men der var to rosenweekender 25.-26. juli og 1.-2. august med musik, gode tilbud, guidede ture og masser af skønne roser. Og du kan også besøge den skønne Kongsdal Åben Have med masser af smukke blomster, eller gå tur i rosenparken...

Bogense - Nordfyns rosenby nr. 1

Hvorfor roser og Bogense? Her bor Danmarks største producent af haveroser, Grønløkke Planteskole, hvor man i flere generationer har haft tradition for at producere roser. I dag produceres hvert år mere end 1,2 millioner roser fordelt på mere end 1000 sorter.

Forholdene med de sandede jorde omkring Bogense er ganske enkelt optimale for en roses vækst. Mere end 80% af de danske haveroser produceres her. Bl.a. produceres roserne der bærer kongelige navne.

Jim Lyngvild døber Jim the Viking

Rosenfestival fra 2007 til nu

Rosenfestivalen blev afholdt 1. gang i 2007, og den har udviklet sig med overvældende succes. Mange æresgæster har med tiden åbnet Rosenfestivalen, døbt en rose eller udstillet i Bogense Rådhus. I 2010 havde vi den store fornøjelse at kunne overrække den af Poulsen Roser forædlede rose ”Prinsesse Marie” til HKH Prinsesse Marie. I 2011 åbnede greveparret fra Egeskov Rosenfestivalen, og i 2013 åbnede Prinsesse Benedikte Nordfyns Rosenfestival. I 2019 havde vi den store fornøjelse, at Ghita Nørby var vores æresgæst. I 2016 udstillede Lasse Spangenberg kjoler og Bering House of Flowers udstillede smukke blomster-dekorationer. I 2018 udstillede Jesper Høvring kjoler, og Anette Heick uropførte Nordfyns Rosenvals, en gave fra Bent Fabricius Bjerre. I 2019 døbte designer og multikunstner Jim Lyngvild rosen "Jim the Viking" og udstillede specialdesignede kjoler.

Rosendåb i Bogense

I løbet af årene er der udviklet flere roser specielt i forbindelse med Rosenfestivalen, hvor de er blevet døbt. Se de kendte roser her - og klik på billedet for at se stor version! Roserne kan købes i planteskoler.

Nordfyns Rosenvals

Melodi komponeret af Bent Fabricius Bjerre, tekst af Keld Heick. Indspillet af Odense Symfoniorkester med sang af Anette Heick

Hvem har indviet Rosenfestivalen?

Flere kendte gæster har indviet Rosenfestivalen:

2019 Jim Lyngvild og Ghita Nørby

2018 Jens Werner – Designer Jesper Høvring og Annette Heick

2017 Stig Lauritsen og Birthe Kjær

2016 Bjarne Als, Bering House of Flowers og Designer Lasse Spangenberg

2015 Bent Fabricius-Bjerre

2014 Blomsterdekoratør Erik Bering

2013 H.K.H. Prinsesse Benedikte og Blomsterdekoratør Claus Dalby

2011 Grevinde Caroline Ahlefelt-Laurvig, Egeskov Slot

2010 H.K.H. Prinsesse Marie

2007 Lensgrevinde Victoria Bernstorff-Gyldensteen

HKH Prinsesse Marie med rosen
Bent Fabricius Bjerre til rosenfestival