VisitNordfyn
Rosenfestival - rosendekoration Adelgade

Nordfyns Rosenfestival

Rosenfestivalen er Nordfyns største event med mere end 100.000 roser i kæmpe rosendekorationer og udsmykninger overalt i Bogense, udstillinger og masser af hygge!

Rosenfestivalen afholdes hvert år den 1. weekend i august, og Danmarks smukkeste købstad Bogense er udsmykket med mere end 100.000 roser. I 2021 finder Rosenfestival sted den 7. og 8. august, og årets tema er Danmark Rundt. I år vil der pga. coronarestriktioner ikke være marked i bymidten og på Torvet. Men der er til gengæld meget andet på årets festival!

I år vil komtesserne af Rosenborg åbne festivalen 7. august kl. 10 ved Rådhuset og derefter forestå en Rosendåb på Torvet. Keld og Hilda Heick er æresgæster og bliver modtaget ved Rådhuset søndag kl. 10. Keld Heick har skrevet teksten til Rosenvalsen, som du kan høre længere nede på siden.

Klik her og læs hele programmet!

Og læs om årets udstillinger herunder.

Nina Ferlov-udstilling til Rosenfestival

Akvarellens mester Nina Ferlov udstiller i Multisalen på Bogense Skole

For Nina Ferlov er naturen og planteverdenen uudtømmelig og berigende inspiration. Hun arbejder lige nu på to projekter, som I vil kunne se eksempler på ved udstillingen i Bogense: Hun skaber små kompositioner af sine trykte silkerester, som hun broderer videre på.  Et andet projekt går ud på at lave akvarelbilleder af hver en plante i hendes lille byhave.

Hvornår:

Lørdag den 31. juli og søndag den 1. august kl. 11 -16

Onsdag den 4. august, torsdag den 5. august og fredag den 6. august kl. 13-16

Lørdag den 7. og søndag 8. august kl. 10 -17

Estilo Blomsterdesign til Rosenfestival

Estilo Blomsterdesign udsmykker Rådhussalen

Estilo Blomsterdesign vil dække et skønt blomstrende rosenbord og udstille blomsterkjoler og blomsterdesigns på en helt unik og fascinerende udstilling. Estilo Blomsterdesign er et af Danmarks førende indenfor blomsterverdenen og blev stiftet i 2004 i Spanien af blomsterdekoratør Jeanett Christensen - heraf navnet, der betyder stil på spansk.

Hvornår

Lørdag 7. august og søndag 8. august kl. 10-17

Rosenudsmykning 2020

Smadremanden anbefaler også Rosenfestivalen!

Bogense - Nordfyns rosenby nr. 1

Hvorfor roser og Bogense? Her bor Danmarks største producent af haveroser, Grønløkke Planteskole, hvor man i flere generationer har haft tradition for at producere roser. I dag produceres hvert år mere end 1,2 millioner roser fordelt på mere end 1000 sorter.

Forholdene med de sandede jorde omkring Bogense er ganske enkelt optimale for en roses vækst. Mere end 80% af de danske haveroser produceres her. Bl.a. produceres roserne der bærer kongelige navne.

Jim Lyngvild døber Jim the Viking

Rosenfestival fra 2007 til nu

Rosenfestivalen blev afholdt 1. gang i 2007, og den har udviklet sig med overvældende succes. Mange æresgæster har med tiden åbnet Rosenfestivalen, døbt en rose eller udstillet i Bogense Rådhus. I 2010 havde vi den store fornøjelse at kunne overrække den af Poulsen Roser forædlede rose ”Prinsesse Marie” til HKH Prinsesse Marie. I 2011 åbnede greveparret fra Egeskov Rosenfestivalen, og i 2013 åbnede Prinsesse Benedikte Nordfyns Rosenfestival. I 2019 havde vi den store fornøjelse, at Ghita Nørby var vores æresgæst. I 2016 udstillede Lasse Spangenberg kjoler og Bering House of Flowers udstillede smukke blomster-dekorationer. I 2018 udstillede Jesper Høvring kjoler, og Anette Heick uropførte Nordfyns Rosenvals, en gave fra Bent Fabricius Bjerre. I 2019 døbte designer og multikunstner Jim Lyngvild rosen "Jim the Viking" og udstillede specialdesignede kjoler.

Rosendåb i Bogense

I løbet af årene er der udviklet flere roser specielt i forbindelse med Rosenfestivalen, hvor de er blevet døbt. Se de kendte roser her - og klik på billedet for at se stor version! Roserne kan købes i planteskoler.

Nordfyns Rosenvals

Melodi komponeret af Bent Fabricius Bjerre, tekst af Keld Heick. Indspillet af Odense Symfoniorkester med sang af Anette Heick

Hvem har indviet Rosenfestivalen?

Flere kendte gæster har indviet Rosenfestivalen:

2019 Jim Lyngvild og Ghita Nørby

2018 Jens Werner – Designer Jesper Høvring og Annette Heick

2017 Stig Lauritsen og Birthe Kjær

2016 Bjarne Als, Bering House of Flowers og Designer Lasse Spangenberg

2015 Bent Fabricius-Bjerre

2014 Blomsterdekoratør Erik Bering

2013 H.K.H. Prinsesse Benedikte og Blomsterdekoratør Claus Dalby

2011 Grevinde Caroline Ahlefelt-Laurvig, Egeskov Slot

2010 H.K.H. Prinsesse Marie

2007 Lensgrevinde Victoria Bernstorff-Gyldensteen

HKH Prinsesse Marie med rosen
Bent Fabricius Bjerre til rosenfestival