Gå til indhold

Bustur i Morten Korchs Fodspor

Foto: Ole Thrane

Ta' med på en fantastisk bustur på det skønne Nordfyn i fodsporene på den folkekære forfatter Morten Korch, der elskede de idylliske landskaber, hvor der er hygge og masser af gode historier, der kan underholde i timevis.

Turen går først forbi naturreservatet Gyldensteen Strand ud til det smukke Gyldensteen Slot, hvor vi gør holdt og hører om det gamle slot. Herefter kører vi til den gamle røverborg Harridslevgaard.

Kærsgaard og Museum Morten Korch

Videre gennem det smukke Nordfyn til herregården Kærsgaard, hvor vi ser det nye Museum Morten Korch i Fyllested Gl. Vandmølle, og guiden fortæller om forfatteren. På Kærsgaard ser vi en af Danmarks største samlinger af gamle hestekøretøjer, kareter og meget mere.

Ejeren viser stolt de smukke køreheste frem og fortæller historier om de flotte ekvipager. Vi ser også en imponerende samling af gamle danske landbrugsredskaber fra Morten Korchs tid.

Rundtur i fynsk idyl

Herefter kører vi ad de små snoede veje til Stillebæk, hvor forfatteren blev inspireret til en af sine mange romaner, og vi kører forbi herregårdene Margaard og Rugaard, Langesø Slot og den hyggelige gamle landsby Tværskov, hvor stort set alle huse er den rene Morten Korch-idyl.

Kongsdal Have

Busturen ender ved Kongsdal Have i Padesø, der i 2016 blev kåret som Danmarks smukkeste have. Her kan kaffen nydes med kringle (efter aftale), og vi kan gå på opdagelse i den store, blomsterrige have.

Efter en dejlig dag kører vi tilbage til den hyggelige købstad Bogense.

Turen kan arrangeres med eller uden guide, og der kan indlægges frokost hos restauranter efter ønske.

Værd at vide

  • Tid: 4,5 – 5 timer med guide
  • Start: Bogense eller efter aftale
  • Pris: Kr. 250,- pr. person inkl. entré og kaffe med kringle, efter aftale
  • Der er rampe ved museum Morten Korch, så også kørestolsbrugere kan komme ind på museet.
Kontakt Jette Kærgaard om ture for busser og grupper
Vi hjælper gerne med at arrangere turen!

Salgschef

jek@neet.dk

Direkte:+45 40434885

Kort

Group
Group
Åbn i Google Maps
Adresse

Rugårdsvej

5474

Koordinater

Længdegrad : 10.142012

Breddegrad : 55.449583

Vi ses på: