VisitNordfyn
Besøg Besættelsesmuseum Fyn

Bustur til Besættelsesmuseum Fyn

Besættelsesmuseet er et museum om årene 1940-1945 i autentiske omgivelser, hvor du kan fornemme stemningen og få de spændende historier om Fyn under besættelsen.

Et besøg hos Besættelsesmuseum Fyn bringer de besøgende tilbage til det tysk besatte Danmark, hvor besøgende selskaber vil kunne opleve historien i autentiske omgivelser.  Se bl.a. gården Rosendal, hvor den tyske byggeledelse styrede omkring 5000 danske arbejdere, der byggede et stort tysk flyvepladsanlæg ved Beldringe. I dag er Hans Christian Andersen Airport placeret her. Du kan gå på opdagelse i modstandsmandens lejlighed, hvor du finder illegale blade og rationeringsmærker - og du kan få en smagsprøve på Richs kaffeerstatning.

Rundvisning

I udstillingen finder du alt fra modstandsbevægelsens våben, og meget af det, tyskerne efterlod sig til de danske KZ-fangers skæbnehistorier og meget mere. Få rundvisning i områdets kommandobunker med 3 m tykke mure og tag.

Området var en overgang hjem for ca. 1500 ud af de 245.000 tyske flygtninge, der blev sendt til Danmark i krigens sidste måneder, og de smadrede hjemmene i deres søgning efter brændsel. Den historie kan I også få fortalt.  

Det er også muligt at arrangere formidling i forbindelse med undervisningsforløb.

Værd at vide

  • Tid: 1,5 time
  • Guide efter aftale kr. 300,-
  • Entrépris: Kr. 30,-
  • Plads til busparkering
  • Begrænset handicapvenlighed
Besøg bunkeren ved Besættelsesmuseum Fyn

Besøg bunkeren ved museet

Kontakt Jette Kærgaard om ture for busser og grupper
Vi hjælper dig gerne med at arrangere busturen!

Salgschef

jek@neet.dk

Direkte:+45 40434885

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Lufthavnvej

Koordinater

Længdegrad : 10.330153

Breddegrad : 55.472967