Den Romantiske Have Sanderumgaard

Bustur til Fyns smukkeste haver - på 3 dage

Foto: Sanderumgaard

Nyd en dejlig 3-dages hyggetur rundt til Fyns allersmukkeste haver og oplev Egeskov, Sanderumgaard, Grønløkke Planteskole og Kongsdal Åben Have. Og slap af med lækker mad og en god nats søvn med to overnatninger på det fine gamle Bogense Hotel i Danmarks hyggeligste købstad Bogense.

Dag 1

Besøg Den Romantiske Have, Sanderumgård. Turen starter med rundvisning i Herskabsstalden, hvor Susanne eller Erik Vind fører jer tilbage i havens næsten 200-årige historie. Fra Johan Bülow, havens grundlægger og hofmarskal for Frederik VI, får vi et indblik i en ung adelsmands opdragelse, uddannelse, karriere og fald, samt hans senere tanker og idealer omkring skabelsen af Den Romantiske Have på Sanderumgaard.

I kommer til at høre om Susanne og Erik Vinds store projekt til genskabelse og nyfortolkning af den gamle have, og de tanker, idéer og idealer de har haft omkring projektet. Få mere at vide om det spændende historiske kildemateriale, der danner baggrund for restaureringen af haven.

I får mulighed for selv at gå rundt i haven. Turen slutter i rosen- og urtehaven, og der bliver serveret her en kop kaffe, the og lagkage eller tærter i Herskabsstalden eller ved rosenhaven.

Butikken er åben, og der kan købes spændende brugskunst i høj kvalitet; porcelæn, bøger, plakater, kort, forklæder, egen honning, lokale delikatesser og meget mere.

Når I kommer til Bogense, kan I nyde et lækkert måltid på Bogense Hotel, som ligger midt i Danmarks hyggeligste købstad Bogense. Efter maden kan I gå tur i den gamle by og måske besøge en af Bogenses mange kunstnere. Bella Husted åbner for eksempel gerne sit private hjem og atelier op for jer, og I kan nyde en forfriskning.

Foto:Bogense Hotel

Dag 2

Velkommen til det levende slot på Fyn. Egeskov er ikke kun et museum, men et hjem for grevefamilien Ahlefeldt. Kig ind og mærk 460 års historie bag de tykke mure og oplev en af de 12 mest spektakulære haver i verden!

Gennem tiderne har verdenskendte havearkitekter og -eksperter bidraget til den slotshave, vi kender på Egeskov i dag. Foruden - naturligvis - de adelsfamilier, som siden 1554 har beboet Egeskov.

I 1962 besluttede grevinde Nonni Ahlefeldt-Laurvig-Bille at lade offentligheden få adgang til de stadig større og mere præsentable haveanlæg, og især den franske arkitekt Ferdinand Duprats nye Renæssancehave hører til periodens nyskabelser. Urtegården kom til i 1973 - anlagt af havearkitekt C. Th. Sørensen.

Om aftenen kan I nyde en festmiddag på Bogense Hotel!

Foto:Ole Thrane

Dag 3

Besøg Skandinaviens største rosenproducent Grønløkke Planteskole og oplev en spændende rundvisning i rosenmarkerne og i pottebeddet. Her produceres mere end 2 millioner haveroser om året fordelt på mere end 1000 sorter.

Herefter kan I tage på besøg i Kongsdal Have, der blev kåret som Danmarks smukkeste have i 2016 - og nyd en lille forfriskning eller smørrebrød havens hyggelige terrasser.

Kontakt Jette Kærgaard om ture for busser og grupper
Jeg hjælper gerne med at arrangere turen!

Salgschef

jek@neet.dk

Direkte: