©  Foto:

Rakkelbro Sporet

Rakkelbro sporet er en 3,4 km trampesti i skøn natur mellem Hårslev og Ejlskov på Nordfyn - nyd en dejlig tur i det mest idylliske landskab!

Rakkelbro-sporet går på markveje, langs hegn og gennem kørespor på markerne. Sporet er markeret med røde pile. På markerne er det vigtigt at følge sporet langs kanten af marken.

Turen starter ved parkeringspladsen ved Hårslevhallen, og herfra kommer du rundt i det smukke landskab ved læhegn og Storåen.

Rakkelbro-sporet er opkaldt efter Rakkelbro ved Storåen, som du krydser på sporet. Rakkelbro er nævnt første gang i 1387 og har udgjort grænsen mellem de to landsbyer Ejlskov og Hårslev. Navnet rakkel kan betyde rå (et hun-rådyr) eller den rå grænse mellem landsbyerne.

Der har boet mennesker her i flere tusind år: Nord for sporet blev der i 1970 fundet en gravplads med syv gravurner fra Yngre Romersk Jernalder (175-374 e.Kr.)

Mellem de to landsbyer ser du en del jorddiger. De blev lavet i 1800-tallet, da fællesskabet ophørte, og hver gård fik sin egen jord.

Hvis du kigger efter, kan du også se spor efter rådyr og dådyr på marken - og så skal du nyde den smukke natur.