VisitNordfyn
Harridslevgaard

Besøg Harridslevgaard

Oplev det gamle renæssanceslot Harridslevgaard og kom tæt på historien og det gamle Nordfyn - og få et unikt kig ind i de smukke gamle sale.

Harritslevgaard eller Harridslevgaard? Slottet bliver stavet på flere forskellige måder, men det udtales på samme måde. Vi staver det på den fynske måde, så vi siger Harridslevgaard. Men faktisk var det engang en herregård, der med navnet Hareslæf i Valdemar Atterdags Jordebog i 1231 var en del af kongens ejendom. Haræslef hørte med et par afbrydelser under Kronen til 1560, så Danmarks gamle konger og dronninger har også kunnet bo her. Vikingehelten Palnatoke boede her i 900-tallet, bl.a. sammen med sin fostersøn Svend Tveskæg. Den gamle middelalderborg er her dog ikke mere. Den blev revet ned, da kongens rådgiver Breide Rantzau købte herregården i 1589, og i dag kan I se det smukke renæssanceslot, som han fik opført i 1606.

Oplev slottet

Harridslevgaard holder bl.a. åbent i sommersæsonen og til efterår og helligdage - og så skal du ikke gå glip af slottet, når det er pyntet op til jul og holder julemarked. Intet julemarked i 2020 - vi ses i 2021!

Anne, Christiane og herregården

Breide Rantzaus søn Cai arvede Harritslevgård, og efter Cai Rantzaus død var hans enke Anne Lykke ejer af herregården. Hun havde et forhold til Christian den 4. ældste søn, og det var kongen ikke begejstret for - Anne Lykke blev bl.a. anklaget for at stå i forbindelse med en troldkvinde og fængslet. Hun slap dog fri og fik en anden ægtemand. Harritslevgaard havde forskellige ejere, inden Christiane Hoppe i 1740 arvede slottet efter sin mand og opbyggede Danmarks største stutteri, mejeri, smuk have og succesfuldt landbrug. Efter Christianes tid gik det dog dårligere for de skiftende ejere, der solgte mere og mere jord fra. I 1829 blev herregården lagt under Gyldensteen Gods. Godset solgte senere selve slottet fra, men ejer stadig jord og avlsbygninger. Slottet er i dag i privat eje.

FAQ om Harridslevgaard

Er der bus til herregården? Er der spøgelser på slottet? Få svar på dine spørgsmål om Harridslevgaard!

Find Harridslevgaard!

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Assensvej

5400

Koordinater

Længdegrad : 10.102282

Breddegrad : 55.542023