VisitNordfyn

KVIUM COLLECTED – en samlers passion

En nordfynsk samlers værker af Michael Kvium danner hele sommeren rammen om en helt fantastisk udstilling på Otterup Geværfabrik. Den unikke samling er suppleret med andre spændende kunstværker af Michael Kvium, så der venter en helt særlig oplevelse.

I et stærkt samarbejde mellem Nordfyns Erhverv og Turisme og Geværfabrikken i Otterup er det lykkedes at samle omkring 40 Kvium-værker. Flere af dem har aldrig før været udstillet.

Oplev værkerne af en af dansk kunsts absolutte elite!

Når vi står overfor de store værker og nærmest 1:1 spejler os i figuren og den scene, som figuren er placeret i, føles det nærliggende og naturligt både at se os selv, men måske også vores medmennesker i værkerne. Motiverne kredser om den menneskelige blindhed over for virkeligheden, som for Kvium både er grotesk og brutal. Men på en naiv måde holder vi fast i troen på, at fornuften altid nok skal sejre.

En samlers passion

Alle værkerne på udstillingen er privat ejet. Langt over halvdelen er ejet af én og samme person, en nordfynsk forretningsmand og kunstsamler, som gennem årene har ladet værkerne danne ramme om sig selv og sin familie.

For ham handler kunsten om at se, om at mødes, om at flytte sine samtaler nye steder hen, men også om at lade kunsten være en del af familiens nærhed. For ham bør kunsten være allemandseje, og adgangen til den bør være lige for alle. Derfor er kunsten alene omdrejningspunktet i denne udstilling. Det er vigtigt, at kunsten kommer ud og bliver vist frem.

Der udgives et kunstkatalog over de udstillede værker i forbindelse med udstillingen samt udstillingsplakater.

Alle gældende corona-restriktioner vil naturligvis blive fulgt.

Åbningstider

Udstillingen er åben i perioden 12. juni – 15. august 2021.

Onsdag-søndag kl. 11:00-16:00. Juli: Tirsdag-søndag kl. 11:00-17:00.

Entré: DKK 75,-

Gratis adgang for børn under 16 år

Husk coronapas.

Vi arrangerer gerne rundvisninger for grupper - læs mere her!

Der er udgivet en kunstavis i forbindelse med udstillingen - klik her og læs den!

Parkering og COVID-19 retningslinjer

Der er gratis parkering og mange parkeringspladser ved Otterup Geværfabrik. Se parkeringskort og læs mere om COVID-19 retningslinjer på udstillingen her!

Otterup Geværfabrik

Otterup Geværfabrik blev grundlagt i 1904 og blev verdensberømt for håndlavede geværer. Fabrikken lukkede i 1994, og i dag danner de industrielle haller rammen om koncerter og kunstudstillinger. I 2019 var der en stor retrospektiv udstilling af Ole Ahlbergs værker på Geværfabrikken.