skip_to_main_content

Familien Jul location: Bogense Kirkegård

Måske var det lidt svært at spotte i ”Familien Jul og Nissehotellet”, men hvis du har set den, kan du måske alligevel godt fornemme, at det var på Bogense Kirkegård, at Hugo og Sne fandt brønden, der førte ned til den hemmelige og afgørende grotte.

Panikken er stor i filmen, da hovedpersonen Hugo og nissepigen Sne opdager, at Hugos onkel, der ejer Bogense Hotel og kun tænker på penge, har muret hotellets eneste indgang til den hemmelige grotte til. Hugos rationelle og gammelkloge fætter Egon har nemlig sladret til sin far om det hemmelige rum, nissestuen, og forstår først bagefter alvoren, da børnene ikke længere kan komme ned i grotten. Grotten fører til H.C. Andersens hus, hvor nøglen til kisten med det magiske seletøj er gemt. Og børnene skal bruge det magiske seletøj for at få rensdyrene til at flyve, så nissebørnene igen kan komme hjem til nisselandet.

Brønden på Bogense Kirkegård bliver Hugo og Snes redning! Med hjælp fra nissernes lykkedyr mambien finder de ud af, at de også via brønden på kirkegården kan komme ned i grotten, da den gemmer på en hemmelig indgang. I den mørke grottes mange gange farer man let vild, men mambien hjælper igen og børnene finder sikkert igennem og frem til H.C. Andersens hus.

Gå i Familien Juls fodspor og oplev alle de steder i Bogense, som har været location i filmen. Du kan lade Familien Jul Natureventyr guide dig rundt i den gamle bydel og samtidig få en skøn julefortælling for hele familien.

Hent app’en Natureventyr og oplev flere locations på visitnordfyn.dk/jul