Gå til indhold
Kunsten ind i byen Bogense - træarbejde

Kunsten ind i byen – Bogense 3. juli 2021

Foto: Colourbox

Oplev lokale kunstnere, gallerier og andre kreative grupper – i Adelgade den 3. juli. I gågaden vil der være kunst, arbejdende værksteder, udstillinger, hygge og rig mulighed for at du og din familie kan prøve kræfter med forskellige materialer og aktiviteter.

En gratis oplevelse med en række nordfynske arbejdende værksteder, gallerier og udstillinger, og hvor du kommer helt tæt på kunstnernes kreative arbejde og måske selv prøver kræfter med forskellige materialer.

Butikkerne i byen holder naturligvis åben, så du kan gøre en god handel.

Stande, aktiviteter og COVID-19

Alle stande og aktiviteter er åbne fra kl. 10 – 14, og det er gratis at deltage. De gældende COVID-19 retningslinjer følges i forhold til afstand samt antal, og der vil være håndsprit tilgængelig i området.

Du kan møde disse kunstnere, gallerier, udstillinger og arbejdende værksteder. Aktiviteterne bliver løbende opdateret, nederst på siden kan du læse mere om de enkelte stande:

  • Drejerinden og Værkstedsfejeren
  • H.C. Andersen og Glad Dag Busseronne
  • Billedkunstneren Else Friis
  • Mal og dekorere smukke sten
  • Trædrejer Jørn Andersson
  • Grindløse-Bogense Husflid 
  • Galleri Huset Knægt - Fernisering kl. 13.00 – 15.00
  • Værkstedsgalleriet v. Karen Engholm Jensen og Allan Bo Jensen
  • Galleri 55
Drejerinden og Miss U
Drejerinden

Drejerinden og Værkstedsfejeren

Miss U og Drejerinden kommer til Bogense med deres kunsthåndværk i træ. Der arbejdes i upcyclede materialer, som gamle bordben, stoleben fra genbrugsbutikker, fraskær fra møbelfabrik, gammelt gelænder eller et gammelt træskib, og derfor rummer produkterne ofte gode historier om tidligere tider.

På standen kan du opleve Miss U, en trædrejer figur, blive malet, og du kan se hvordan miss U fremkommer. 

Mogens Godballe og Benedicte Riis med bogen H. C. Andersen TRICKS og Benedicte iført én af de farverige busseronner
TeachandlearnwithHCA

H. C. Andersen og Glad Dag Busseronne

Mød Mogens Godballe, som præsenterer og sælger farverige fortællebilleder, sjove og lærerige spil og nyskabende eventyrlege for børn og voksne ud fra den nye bog, H. C. Andersen TRICKS, skrevet af Benedicte Riis.

På standen kan du også se og prøve de flerkulturelle busseronnebluser, som Benedicte er iført på billedet. Alle de farverige stoffer stammer fra spændende steder i verdenen, og Benedicte står klar til at fortælle de mange gode historier.

Billedkunstner Else Friis
Else Friis

Billedkunstner Else Friis

Else skaber malerier med afsæt i natur og samspillet mellem mennesker og natur. Hun arbejder primært med akryl på lærred, træ og papir, men ofte indarbejdes materialer som kul, tusch og spray. Elses møde med mennesker i professionelle og private rammer giver hende ideer til sin fortolkning af menneskers kommunikation og færden i sine værker.

Else vil dagen igennem arbejde ved staffeliet. Og teltet er fyldt med små og store værker.

Kunst - mal på sten
Colourbox

Mal på sten

Slip din kreative sjæl løs og mal de sjoveste, skønneste, skøreste eller flotteste motiver på sten.

Trædrejer Jørn Anderson
Jørn Anderson

Trædrejer Jørn Andersson

Jørn skaber unika brugskunst i træ og arbejder primært ved drejebænken med danske træsorter som birk, eg, bøg, kirsebær, ask og elm. Jørn bor midt i den Nordfynske natur, med skov og strand lige uden for sin dør.  Som trædrejer inspireres han af naturens materialer og fascineres af samarbejdet med træet, hvor det er det enkelte stykke træs struktur og styrke der er afgørende for hvad han beslutter sig for at skabe.

Jørn har sin lille transportable drejebænk med til byen og arbejde på mindre værker. Teltet er fyldt med et stort udvalg af hans smukke skåle og stager.

Filtning hos Grindløse- Bogense Husflid
Grindløse-Bogense Husflid

Grindløse-Bogense Husflid filtning

På standen vil der være en lille udstilling af Grindløse-Bogense Husflid’s husflidsting, og der vil også blive filtet små ting. Måske du selv har lyst til selv at prøve at få hænderne i sæbevand og filte – så kig endelig forbi.

Grindløse-Bogense Husflid - mere end 140 år gammel og stadig fuld af liv. Engang var husflid en nødvendighed. Manglede man noget, måtte man lave det selv. I dag finder mange ro og fordybelse i håndværket og finder glæde ved at skabe og være sammen med andre om en fælles interesse. Genbrugstanken og interessen for at bruge naturmaterialer er der stadig, hvilket gør husflid til en grøn bevægelse.

Galleri Huset Knægt
Galleri Huset Knægt

Galleri Huset Knægt – Fernisering kl. 13.00-15.00. Lokale strøg & Filtet og fynsk

Fernisering med billedkunst af Laura Windfeld-Høeberg fra Bogense, og filtet kunsthåndværk af Mette Østman fra Odense. Kom og tal med de to kunstnere om deres værker og nyd samtidig et godt glas vin og lidt mundgodt, mens der er lækker jazz i galleriets gårdhave.

Mette Østman er en af Danmarks mest farve- og stilsikre filtere, der med sine krukker, urner og figurer har været med til at bære filtning ind i kunsthåndværkerkredse. På udstillingen suppleres hendes værker med billeder af Laura Windfeld-Høeberg, der med lette strøg fanger følelser og stemninger - ofte med afsæt i kyst, horisont og skyers og fugles bevægelser.

Værkstedsgalleriets udstillinger
Værkstedsgalleriet

Værkstedsgalleriet

På standen kan du opleve Karen Engholm Jensens smukke papirkunst og Allan Bo Jensens træskulpturer skabt med motorsav. Du inviteres indenfor i det arbejdende værksted, hvor der skabes psaligrafi/papirklip og arbejdes med træ.

Vibeke Fischers kunst på Galleri 55
Vibeke Fischer

Galleri 55 – Leret. Kunstnerens uforgængelige materiale

Keramik er en guldgrube for den, der interesserer sig for moderne dansk studiokeramik. Galleriet præsenterer værker af hen ved 20 professionelle og anerkendte kunstnere. Deres værker spænder vidt: Her ser man ikke alene klassiske stramme, fint drejede og dekorerede skåle, krukker og fade, spændende og finurlige skulpturer, ofte med et hint til nutidens livsvilkår, men også rent skulpturelle abstraktioner. For tiden viser galleriet desuden en udstilling af Vibeke Fischers skønne farverige skåle.

Find vej

Adresse:

Adelgade, 5400 Bogense

Kontakt

E-mail: info@visitnordfyn.dk

Telefon: 64812044

Kort

Group
Group
Åbn i Google Maps
Adresse

Adelgade

5400

Koordinater

Længdegrad : 10.0872826

Breddegrad : 55.5654906

Vi ses på: