smag på nordfyn

Smag på Nordfyn

Lokale smagsoplevelser

Nordfyn byder på masser af lækker mad. Kom og få en smagsoplevelse i særklasse. Nyd et godt måltid på en hyggelig restaurant, køb nye kartofler ved en vejbod eller køb den lokale øl og æblesnaps med hjem fra en af butikkerne.

Nordfyn er et frugtbart landbrugsområde, og her er mange lokale producenter, der skaber de lækreste råvarer. Her er alt, hvad du kan drømme om: Lækre asparges, champignons, løg, æbler, kirsebær og græskar og meget mere. Køb det i en af gårdbutikkerne eller gå ind i de lokale supermarkeder, hvor du også kan købe nordfynske varer med hjem. Mangler du souvenirs? Så vælg en af Nordfyns delikatesser som kalvekød fra Enemærket, æblesnaps fra Gyldensteen eller chokolade fra l'Artisan i Søndersø. Her er nok at vælge imellem - tag kniv og gaffel frem og tag en bid af Nordfyn.  

Besøg gårdbutikker på Nordfyn

Nordfynske Fødevarer er et samarbejde mellem nordfynske fødevareproducenter. De er alle stolte over at producere fødevarer med en enestående smag og med størst muligt hensyn til vores natur.

Langs vejene, på markeder og i specialbutikker, vrimler det med lokalt producerede fødevarer. Foruden et stort udbud af lokale frugter, grøntsager og kød, kan du også finde mange lækre lokale specialiteter som øl, marmelade, most, chokolade, brændevin og honning.

De nordfynske fødevareproducenters budskab er tydeligt: Dyrkningen af råvarerne på en fremragende nordfynsk jord, sammen med et mildt klima, gør en verden til forskel i smagen og i kvaliteten.

Så tag ud og besøg en af vore mange fødevareproducenter, der sælger de lokalt producerede fødevarer.

Du finder kortet her.

Fødevareproducenterne har enten salgssteder med oplevelser (f.eks. Ditlevsdal Bison Farm, hvor du kan komme på en guidet tur ud til bisonerne), med betjening (gårdbutik) eller med selvbetjening (høflig selvbetjening).

 

Retter af lokale råvarer

Giver du dig i kast med madlavning af nordfynske råvarer så prøv f.eks. bisontatar eller hybenrose tærte med hybenrosesorbet, som tv-kokken Hannah Grant lavede på Bogense havn sommeren 2016.

Find opskrifterne her:

Hybenrose tærte med hybenrosesorbet

Bisontatar

Del denne side